KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl
Afknappen

 

Als je naar de foto kijkt, zie je een boom die letterlijk afgeknapt is. Hij heeft een storm niet doorstaan. Hij leek misschien aan de buitenkant nog behoorlijk sterk, maar toen hij door een zware storm werd geraakt, knapte hij af. De binnenkant was niet flexibel genoeg om de krachten van de buitenkant te weerstaan. Hij was a.h.w. van binnen “uitgemergeld” en daardoor heeft hij de strijd verloren. 

Misschien had hij nog jarenlang doorgeleefd, fier rechtop staand, maar door de storm die overtrok, heeft hij die kans niet meer gekregen en is er niets meer over van de statige boom van weleer. 

Je ziel vraagt je om bewust aandacht te besteden aan je binnenkant. Hoe sta jij er vanbinnen voor? Is het alleen maar uiterlijke schijn. Lijk je veerkrachtig en bestand tegen alle stormen of wordt jouw binnenkant steeds meer verzwakt door allerlei emoties die aan je “vreten”? 

Zolang het leven z'n dagelijkse gangetje gaat, zal je het met gemak kunnen weerstaan, maar als er een (onverwachte) levensstorm de kop op steekt, heb je grote kans dat je letterlijk “afknapt”, gewoon omdat je van binnen helemaal  emotioneel “uitgehold” bent.

Geef jezelf en je emoties de aandacht die zo hard nodig is en kijk op welke manier je jezelf kunt ondersteunen, zodat je straks niet onverwacht afknapt.

Een mens heeft een buiten en een binnenkant en het is dan ook belangrijk om aan beide kanten aandacht te besteden. Niet alleen maar aan de buitenkant, maar zeer zeker ook aan de binnenkant!! 

Als jouw binnenkant, jouw emoties de aandacht krijgen die ze verdienen, dan zal je aan de buitenkant ook véél krachtiger worden. Gun jezelf dat!! 

Je weet nooit wanneer de volgende levensstorm z'n kop op steekt en als die zich voordoet, wil je de kans om er goed doorheen te komen, voor jezelf zo hoog mogelijk maken.

 

Een mooie affirmatie hierbij is:

Het is belangrijk dat ik mijn emoties de juiste aandacht geef om me daardoor zo krachtig mogelijk te maken. Hiermee vergroot ik mijn innerlijke kracht die nodig is om elke levensstorm te kunnen doorstaan.


00000916