KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlDe clown spelen


De meeste mensen zijn gek op clowns en dat is ook logisch. Ze maken grappen en grollen en zorgen ervoor dat er altijd wat geks gebeurd en je dubbel ligt van het lachen. Dat is geweldig, maar op het moment dat je ziet dat iemand de clown speelt in z'n eigen leven, dan wordt het een ander verhaal.

Het is belangrijk dat je humor in je leven hebt, dat werkt helend, maar het wordt oppassen geblazen als je de rol van clown spelen zo in je leven hebt binnengehaald, dat je niet meer weet hoe je eruit kunt stappen. Dan wordt je hele leven één groot spel. Een lachwekkende vertoning. En dan naar JEZELF toe. Je bent niet meer in staat om jezelf, je behoeften, je emoties en je gevoel serieus te nemen. Je lacht alles weg en zorgt er zo voor dat alles er prachtig uit ziet en heel mooi overkomt, terwijl je van binnen treurt als een pierrot. De tranen van de pierrot zijn dan nog wel zichtbaar, die van jou blijven verborgen voor de buitenwereld en voor jezelf.

Het is van het allergrootste belang dat je JEZELF, op de momenten dat het nodig is, serieus neemt. Want jij bent het waard om serieus genomen te worden. En als jij jezelf nooit serieus neemt, zal de buitenwereld jou, jouw behoeften en jouw gevoelens ook nooit serieus nemen.

Kijk jezelf eens aan in de spiegel en probeer eens echt te kijken hoe het met jou is. Kijk door de “schmink” en de grote glimlach heen en ga op zoek naar de persoon achter de rol.

Misschien zul je het van jezelf zelfs niet eens herkennen dat je zo met jezelf omgaat, omdat je dit al zolang doet en je vergeten bent wie er werkelijk achter de clown verscholen gaat.

Neem eens echt de tijd om verder te kijken (naar jezelf) dan de “voorstelling” zo op het eerste gezicht laat zien.

Je verdient het om gezien en gehoord te worden door jezelf en door daardoor ook door je omgeving, want jij, jouw behoeften en gevoelens verdienen alle oprechte aandacht.  


Een mooie affirmatie hierbij is:

Ik mag heel veel humor in mijn leven toelaten, maar de humor mag mijn ware ik niet gaan overschaduwen. Ik mag mezelf, mijn behoeften en gevoelens serieus (gaan) nemen, omdat ik belangrijk ben op deze wereld en recht heb om gezien en gehoord te worden als de persoon die ik vanuit mijn kern ben.


 

00000942