KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl
Eigen zienswijze

De meerkoet op de voorgrond, zwemt precies omgekeerd dan de andere meerkoeten en daardoor ziet hij de dingen vanuit een ander perspectief. 

Het bekijken van de dingen vanuit je eigen perspectief, is een belangrijk onderdeel van het jezelf leren kennen. 

We krijgen van jongs af aan, de dingen die we leren aangeboden vanuit het perspectief van anderen. Hierdoor wordt je mening en manier van leven ook ontwikkeld vanuit de zienswijze van degene die jou opvoedt/beïnvloedt in het leven. Maar het is ook ontzettend belangrijk om je eigen perspectief, je eigen zienswijze, je eigen mening te ontwikkelen, zodat je ontdekt wie jij als persoon bent. Niet als onderdeel van de groep, maar als individu. 

Dit zie je ook gebeuren in de pubertijd. De puber gaat zich afzetten tegen alles wat hij tegenkomt en komt daardoor natuurlijk ook in conflicten terecht. Maar dit alles heeft een belangrijk doel. Hij leert hoe hij zelf in elkaar steekt en hoe hij zich staande kan houden in de grote massa. Maar het is niet alleen belangrijk om dit te ontwikkelen, het is ook belangrijk om dit te onderhouden. Dus dat je, ook als volwassene, de vaardigheid behoudt, bijschaaft en uitbreidt, die je in je pubertijd hebt ontwikkeld. En mocht je tijdens je pubertijd hier geen kans voor gekregen hebben, dan kun je dat als volwassene nog altijd ontwikkelen. 

Gun jezelf (en de wereld) de ruimte om een krachtige persoon(lijkheid) te ontwikkelen met een eigen mening. De algemene mening is vaak wel bekend, maar jouw individuele mening mag ook gehoord worden!

 

Een mooie affirmatie hierbij is:

Ik geef mezelf de ruimte om mijn eigen zienswijze (verder) te ontplooien.00000545