KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Hulp aannemen

 

Op de foto zie je een voederhuisje voor de vogels. Het is opgehangen door de mensen om de vogels te ondersteunen om makkelijker aan voedsel te komen in de winter. Daardoor zijn de vogels eerder in staat om de moeilijke periode door te komen. De vogels nemen die hulp ook dankbaar aan.

Durf jij ook hulp te vragen, maar nog belangrijker, durf jij ook hulp aan te nemen? We hoeven het echt niet allemaal alleen te doen.

Je bent geen beter mens als je alles in je eentje doet. Je bent eerder een beter mens, voor jezelf!, als je de aangeboden hulp durft aan te nemen. Ieder mens kan wel wat hulp gebruiken. Omdat een ander ergens meer ervaring in heeft, meer kennis over heeft of ergens handiger in is, maar ook omdat gedeelde smart, halve smart is. En bundeling van krachten, iedereen krachtiger maakt. En dat hoeft echt niet alleen als het spreekwoordelijke water je tot je lippen staat. Je mag ook gewoon hulp aannemen, omdat het wel eens even lekker is om dingen samen te doen of om bepaalde dingen zonder moeite te doorlopen. Gewoon omdat dat fijn is.

Het leven is een leerschool, maar alleen jij kunt bepalen of het een martelgang of een leuk avontuur wordt.

Laat je angst, trots, stijfkoppigheid los en open je armen en je hart om de aangeboden hulp, en daarmee de ruimte en liefde voor jezelf binnen te laten!

Je hebt er recht op, je hebt het nodig en je verdient het!

 

Een mooie affirmatie hierbij is:

Ik mag hulp vragen en de aangeboden hulp aannemen, want daarmee laat ik (aan mezelf) zien dat ik krachtig ben en geef ik mezelf de ruimte om krachtig te blijven en zelfs nog krachtiger te worden.

.00000736