KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlJezelf op glad ijs begeven


Deze jongen op de foto bevindt zich letterlijk op glad ijs en omdat dit niet  dagelijks zo is,  gaat hij hierbij onderuit.

In het dagelijks leven kom je ook vaak zulke situaties tegen. Ben jij iemand die zich op nieuwe wegen durft te begeven, op glad ijs, met het risico dat je onderuit gaat of zorg je ervoor dat de weg die je bewandelt bekend is.

Er kleeft natuurlijk een bepaald risico aan het bewandelen van nieuwe, onbekende wegen, maar als je altijd alleen maar kiest voor de bekende wegen, zal je leven er ook altijd hetzelfde uit (blijven) zien. Je komt niets nieuws tegen, je bevindt je altijd op bekend terrein en dat is lekker veilig…tenminste zo kan dat voelen. Maar doordat je altijd op datzelfde bekende terrein blijft, krijg je ook niet de kans om je (verder) te ontwikkelen. Om verder te groeien, door ervaring op te doen. En die ervaring kun je alleen maar opdoen, als je bereid bent om, net als deze jongen, zo nu en dan onderuit te gaan. Het is natuurlijk nooit leuk om onderuit te gaan, maar het maakt je veerkrachtig, het laat je zien waar je nog verder in mag oefenen en het laat je ook zien, wat je allemaal al wel allemaal kunt en weet.

Falen is niet aan de orde, het is alleen maar “uitvogelen” waar je je op dat moment in je leven bevindt…en soms valt dat tegen….en soms ben je al verder dan dat je zelf ooit voor mogelijk hebt gehouden.  


Een mooie affirmatie hierbij is:  

Ik mag mezelf best uitdagen door mezelf buiten de bekende paden te begeven. En als ik onderuit ga, is dit geen falen, maar een manier om verder te groeien. 00000492