KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Op je tenen staan

 

Het hondje op de foto, moet volledig op haar tenen staan, omdat ze het eten wil pakken wat eigenlijk buiten haar bereik ligt. Ze heeft genoeg eten voor zichzelf, maar wil het onbereikbare voedsel ook nog eens hebben, omdat ze het idee heeft dat dat net beter of lekkerder is.

Met mensen is het vaak ook zo, dat we het onbereikbare ook willen hebben. Niet omdat we het nodig hebben, maar omdat we denken dat het nooit genoeg is wat we hebben. Dat we niet genoeg zijn in wie we zijn. Het moet altijd beter en meer zijn. Maar dat betekent niet dat je ook beter of meer wordt als je dat van jezelf eist. En je hele leven op je tenen moet lopen om het te kunnen bereiken. Want op het moment dat je dat bereikt hebt, ligt er weer iets buiten je bereik en ben je dus nog steeds niet geslaagd voor de test.

Hoe zit dat met jou? Wil jij ook altijd meer hebben dan wat je nodig hebt? Wil je jezelf altijd meer bewijzen dan nodig is? Leg je voor jezelf de lat veel te hoog en moet je daarom vaak op je tenen staan (lopen),  om aan de hoge eisen die je aan jezelf stelt, te kunnen voldoen?

Geef jezelf eens wat meer ruimte en leg de lat wat minder hoog voor jezelf. Alles perfect doen of alles kunnen of weten, maakt je niet tot een beter of gelukkiger mens dan dat je nu bent. Je zult zien als je de lat wat lager legt, als je de eisen die je aan jezelf stelt iets verlaagt, dat je dan juist gelukkiger en een prettiger mens wordt. Om te zijn en om mee te leven. Want doordat je steeds op je tenen moet lopen, omdat je altijd verder moet reiken dan je eigenlijk kunt, sta je altijd onder spanning en dat straal je ook uit. Je gaat krampachtig te werk om de situatie maar onder controle te kunnen houden en dat eist z'n tol.

Natuurlijk mag je jezelf uitdagen om te ontwikkelen, maar zorg dat je binnen jouw eigen grenzen van veiligheid blijft!!

Wees eens lief voor jezelf en neem genoegen met de dingen die binnen jouw bereik liggen, die zijn namelijk voor jou bedoeld en daarmee geef je jezelf de rust om je verder te ontwikkelen zonder dat je jezelf overstrekt. Overstrekking geeft alleen maar blessures. Door genoegen te nemen met wat er binnen jouw bereik ligt, zul je zien dat je daar uiteindelijk verder mee komt, dan jij ooit voor mogelijk had gehouden. Forceren is géén optie. Het gras groeit niet sneller door eraan te trekken....

 

Een mooie affirmatie hierbij is:

Ik mag het voor mezelf makkelijker maken door mijn focus te zetten op de dingen die binnen mijn bereik liggen. Ik word daardoor een mooier mens, omdat ik op mijn niveau volledig tot z'n recht kan komen en daarmee mijn kwaliteiten en uitstraling vergroot.

 


00000903