KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Oververhitting


Op de foto zie je dat de temperatuur behoorlijk oploopt.

Deze kaart vraagt je te kijken naar jouw gedrag, waarom reageer jij vaak zo “oververhit”.  Waarom maak je je zo druk om allerlei dingen? Het is helemaal niet erg, zelfs te prijzen, als je betrokken bent bij vele dingen, mensen en situaties, maar zorg ervoor dat je voorkomt dat je je overal persoonlijk door voelt aangesproken. Daardoor loopt jouw inwendige “kwik” vaak (ongemerkt) naar een (gevaarlijk) hoge temperatuur.

Je leeft niet mee, maar je lijdt mee. En dat is altijd een gevaarlijke situatie voor jezelf. Zorg ervoor dat je wat meer afstand neemt van alle emoties. Je kunt heel goed betrokken zijn, maar toch je afstand daarin behouden.

Jouw eerste prioriteit is namelijk jouw veiligheid en die komt op deze manier in gevaar.

En als je merkt dat je daar veel moeite mee hebt, zorg er dan in eerste instantie voor dat je niet teveel geprikkeld wordt, dus wees je er bewust van dat je veel van die situaties vaak zelf opzoekt. Als je bv veel naar het journaal kijkt en je ziet daar allerlei misstanden voorbij komen, en je weet dus al dat je je daarover gaat opwinden, zorg er dan voor dat je andere programma's gaat kijken. Dit betekent niet dat je niet geïnteresseerd bent, maar je voorkomt dat je jezelf onnodig overlaadt met prikkels waar je gevoelig voor bent.

En als je weet dat je door bepaalde personen of situaties extra “op scherp” gezet wordt, probeer daar dan eens wat meer afstand van te nemen. Soms is het goed om even een “rustpauze” of een “veiligheidszone” voor jezelf in te stellen. Het zal je helpen om meer tot rust te komen en daardoor krijg je meer ruimte om jezelf krachtiger te maken, waardoor je minder geraakt wordt door alle dingen die erop je af komen.

Hou dus het hoofd koel en gun jezelf op tijd een “afkoelingsperiode” op emotioneel gebied.

 

Een mooie affirmatie hierbij is:

Ik kan mezelf het beste beschermen tegen emotionele oververhitting door bewust wat afstand te nemen van de meest prikkelende situaties en personen. Hiermee zorg ik ervoor dat ik gevoelsmatig mijn hoofd koel kan houden en daarmee zet ik mijn eigen veiligheid voorop.

 

00001008