Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief 3 2016                                                            IK wil er ook bij zijn!!!!

Dit is een onderwerp waar IK al heel lang over wil schrijven, iets waar IK dagelijks mee te maken heb. En mensen hebben vaak niet in de gaten HOE BELANGRIJK DIT IS en om hier bewust van te zijn.


Momenteel zijn heel veel mensen bewust bezig om te kijken WAT ze willen in het leven. WIE BEN IK en WAT WIL IK?  En dat is iets wat geweldig is en daarom wil IK mijn bijdrage hieraan leveren, omdat het ons allemaal verder helpt.


We leven in een maatschappij waar héél veel van je verwacht wordt en waar we, hoe spijtig het ook is, vooral gericht zijn op de ANDER. Op de BUITENWERELD.
En als je dan bezig gaat om BEWUST op zoek te gaan naar je IK, dan is het van CRUCIAAL BELANG dat je JOUW IK er ook BIJ BETREKT.

Wat bedoel IK hier nu mee? IK zal het je uitleggen.


Voor de gehele nieuwsbrief klik op onderstaande link: 

Nieuwsbrief 3 2016Nieuwsbrief 2 2016
De nieuwetijdskinderen en de "stempeltjescultuur"

Als coach en behandelaar van o.a. nieuwetijdskinderen mag ik eindelijk een stuk schrijven als “tolk” van deze groep kinderen. Waarom? Omdat het tijd is om weer een stuk informatie vrij te geven aan de buitenwereld waardoor de(ze) kinderen weer een stapje verder kunnen. En van wie mag ik dat, zul je je misschien afvragen. Dat is een heel verhaal en te lang om hier nu uit te leggen, maar neem maar aan dat ik de informatie doorkrijg op momenten dat het vrij gegeven mag worden.


 
Als je net als ik, tot de groep mensen gerekend wil worden die het beste willen voor de/onze kinderen, dan vraag ik je om al je bedenkingen, vooroordelen, angsten, gedachten over “zweverigheid” en wat al niet meer even aan de kant te zetten en de informatie te lezen, in het belang van de/onze kinderen en de toekomst die ze tegemoet gaan. En wij zijn, of we willen of niet, een onderdeel van die toekomst en krijgen er dus zo wie zo mee te maken!!! Je hebt de informatie dan in ieder geval gekregen en kunt dan niet zeggen dat je het niet wist. En het is daarna aan jou wat je wel of niet met die informatie wilt doen. HET IS DAN JOUW KEUZE EN JOUW VERANTWOORDELIJKHEID.


 
Ik word momenteel in mijn praktijk en in mijn omgeving “overspoeld” met kinderen die “vastlopen” in het leer- , denk- en leefsysteem zoals het momenteel aanwezig is. De kinderen zouden “onhandelbaar” zijn, lopen achter volgens de nu geldende normen van de Cito-toetsen en kunnen maar moeilijk aansluiting vinden bij alles binnen het nu geldende leer- , denk- en leefsysteem


 Voor de gehele nieuwsbrief klik op onderstaande link:                 

 Nieuwsbrief 2 2016

Nieuwsbrief 1 2016Een nieuw jaar, een nieuw begin...

Dat zijn de bekende woorden die vaak zo even gezegd worden, maar is dat ook zo? Als je voor jezelf bedenkt wat dat eigenlijk inhoudt, dan is dat best een groot iets.


 
Een nieuw begin, van wat? En hoe dan?


 
Dat nieuwe begin kan je veel mogelijkheden bieden, maar ook zoveel onzekerheden. Want wil je wel gaan voor een nieuw begin?


Wat je nu hebt, is iets wat je kent. En misschien is dat niet prettig, maar het is wel bekend. En wat als je dat gaat veranderen, wat komt daar dan voor in de plaats….en hoe ga je daar mee om?


 
Voor mij staat 2016 nu al symbool voor ONBEGRENSDHEID.


Voor de gehele nieuwsbrief klik op onderstaande link:

Nieuwsbrief 1 2016


000526