Behandel jezelf, zoals je graag door een ander behandeld zou willen worden


Behandel jezelf, zoals je graag door een ander behandeld zou willen worden…..vreemde uitspraak of toch niet?? We kennen natuurlijk allemaal de uitdrukking: “behandel een ander zoals je graag zelf behandeld zou willen worden”, maar als we die nu eens op onszelf toepassen. Dan zul je merken dat dat vaak nog véél lastiger is. We reageren vaak wel héél verontwaardigd als een ander je op een botte, onattente of zelfs afbrekende manier behandelt of je totaal negeert, terwijl we zelf wel zo met ons eigen ikkie omgaan. Want ja…niet zeuren en gewoon doorgaan, dat is het bekende en veel toegepaste motto in het leven van veel mensen. Je moet niet zeuren, tanden op elkaar en vooral doorgaan!

Maar als een ander dat tegen je zegt, dan reageren we beledigd, vinden we het bot of zelfs niet kunnen dat iemand zo onattent of zelfs keihard is, zonder gevoel en die persoon heeft dan totaal geen inlevingsvermogen. En dat is natuurlijk ook niet prettig om te horen, want iedereen wil graag een stukje begrip, aandacht en medeleven, maar…..  En dan stel ik de vraag….maar….heb je dan geen begrip, aandacht en medeleven van jezelf nodig?? De allerbelangrijkste persoon in je leven, dat ben je zelf. En als je jezelf altijd voorbij loopt, als je geen aandacht of begrip voor jezelf hebt, dan is dat toch wel iets wat diep triest is en waar je intens verdrietig van wordt.

We zijn natuurlijk grootmeesters in het negeren van onze eigen gevoelens en kunnen en zullen daardoor ook snel ontkennen (of gewoon het gevoel of de emoties compleet blokkeren) dat we vanbinnen ons daar ellendig door voelen. Want als je toegeeft aan het gevoel…ja, dan is het hek van de bekende dam. Dan kun je er niet meer om heen, dat ook jij ALLE aandacht, liefde, begrip en medeleven nodig hebt en verdient….en zeker van jezelf!!

Dus misschien eens iets om over na te denken en te proberen: “behandel jezelf zoals je graag door een ander behandeld zou willen worden…”

Liefs, Karin Walda

3-6-2014 


 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00000604