KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlWord je bewust van welke 

energie jezelf creëert en versterkt


Momenteel is het één grote chaos in de wereld. Er heerst ontzettend veel haat, agressie en angst. En de emoties vliegen je om de oren. Verdriet, woede, agressie, haat, onmacht, radeloosheid, pijn, wanhoop en angst, vooral veel angst voeren de boventoon. En het is natuurlijk ook niet vreemd als je ziet wat er allemaal aan de hand is in de wereld.

We willen het graag allemaal anders, maar we kunnen er zelf zo weinig aan doen….tenminste dat wordt vaak gedacht. Want ja, het is zover van ons vandaan en wij kunnen die terroristen niet stoppen, wij kunnen als éénling niet veranderen wat er in de wereld aan de hand is. Dus we focussen ons op het deel waar we, voor ons gevoel, nog wel iets kunnen doen. En dat is steun geven aan de mensen die het zo zwaar hebben, de mensen die verdriet en pijn hebben, we geven steun aan het vechten tegen de mensen die al die ellende veroorzaken en we strijden voor de vrede.

Op zich een prachtige gedachten, maar……

En daar ligt toch een stukje informatie die ik graag met jullie wil delen. Wat jullie ermee doen, is aan een ieder zelf…we hebben gelukkig recht om zelf te kiezen. En daarom kies ik ervoor om deze informatie wel met jullie te delen.

Misschien heb je wel eens gehoord van de uitspraken:  ” waar je je aandacht op richt, versterk je” en “wat je aandacht geeft, groeit”. Dat zijn niet zomaar uitspraken, dat zijn volkswijsheden waarvan veel mensen niet beseffen hoeveel waarheid ze in zich hebben en daarmee hoeveel informatie ze met zich meedragen.

Als je dit gegeven nu eens in gedachten houdt en dan het volgende in ogenschouw neemt:

Momenteel beheerst de angst, de negativiteit, de strijd, de pijn, de onmacht, de afschuw enz. enz. het hele wereldbeeld, het hele leven van mensen. Waar je ook kijkt, kranten, (social) media, de gesprekken op straat….alles gaat over deze zware emoties, over deze donkere/zware energie. En als je dan weer terugdenkt aan de info die ik net heb gegeven….”waar je je aandacht op richt, groeit”, dan kun je misschien begrijpen wat we met z’n allen aan het doen zijn. We voeden deze energie met z'n allen en zorgen er zo voor dat er nog meer van ontstaat. Dus de negativiteit, de pijn, de haat, de agressie, de onmacht, de afschuw en vooral de strijd en het strijden zullen alleen maar toenemen!!!

En nu denk je misschien, ja maar….het is toch vreselijk, het is toch belachelijk, het is toch niet te geloven…moeten we dan maar alles aan ons voorbij laten gaan en het toestaan??? NEE!!! Maar het gaat er wel om dat we bewust worden van de kracht van onze gedachten. En als wij alleen maar onze aandacht focussen op al het negatieve, op het strijden, zal al het negatieve  en de strijd ook de kracht ontvangen om door te groeien, om uit te breiden, om sterker te worden. En dat heeft niets te maken met zweverigheid en dat zal ik uitleggen met een voorbeeld.

Je woont misschien al jaren in een buurt met andere nationaliteiten, met mensen die een ander geloof hebben of je kent iemand met een andere achtergrond. En dat was altijd prima. Maar nu gebeuren er zoveel negatieve dingen en we focussen ons op de angst, op de haat, op de onveiligheid, op het strijden voor of tegen enz. enz. En wat gebeurt er…langzaamaan, ga je toch eens opletten, ga je anders naar je buren of die persoon kijken, ga je twijfelen of er misschien toch ook iets van die negativiteit in die mensen zit. Je wordt steeds oplettender, nee… je wordt steeds angstiger. En dan gebeurt er iets, wat normaal ook gebeurt zou zijn. Een klein voorvalletje wat in ieders leven kan gebeuren, je bent het niet met elkaar eens en dan opeens…bam…zie je wel, het is toch waar, want die mensen deugen niet, zijn niet te vertrouwen, je moet oppassen voor ze…. En zonder dat je er erg in hebt, is je wantrouwen en je angst voor en de agressie tegen je buren en de andere personen aangewakkerd…..het negatieve en de strijd heeft voeding gekregen en is gaan groeien.  En opeens ben je tegenstanders, want (zo denk je)….ik heb het altijd al geweten, ze zijn anders dan ze zich voordoen. Of…dit had ik nooit verwacht, maar je ziet maar weer. Deze mensen doen zich anders voor dan ze zijn, ja het zit toch in hun bloed/religie. Je moet oppassen voor zulk soort mensen. Ze zijn niet te vertrouwen…..enz. enz.  

En besef je wel…onze kinderen zijn ons zo dierbaar. Maar wat geven we aan onze kinderen mee?? Een voedingsbodem van negativiteit, strijd, angst, onmacht, verdriet enz. enz. En daarmee bepalen we dus ook de toekomst voor wat er uit onze kinderen zal groeien. Angst, strijd, haat, onmacht enz. enz. Voor mij is dat géén optie, ik wil mijn kind een voedingsbodem geven voor zijn toekomst waar positiviteit, vreugde, liefde, hoop en verbondenheid de basis vormt voor zijn ontwikkeling, voor zijn toekomst, voor zijn leven, voor zijn bestaan!

En daarom is het zo belangrijk dat we bewust worden waarmee we onze gedachten en gevoelens voeden!! 

Juist nu, in deze onrustige tijden!!

Ik zeg altijd….als de nacht pikzwart is, kun je je focussen op hoe donker het is of je kunt op zoek gaan naar het licht, waardoor je een uitweg kunt vinden uit het donker en zelf het donker kunt laten verdwijnen….

Maar hoe kunnen we dan als éénling, maar zeer zeker ook als al die éénlingen samen, dus als groep verandering op gang brengen???

Geef steun aan de mensen die het zwaar hebben, maar zorg ervoor dat je je focus op het positieve richt.

Dus stop met het focussen op en het massaal delen van de negatieve berichten, de filmpjes over angst, verdriet, haat enz. enz. En begin met het focussen op de positieve berichten, de filmpjes van wat er wel voor moois ontstaat en gebeurt tussen de verschillende mensen/rassen/religies en voed het positieve!!!

Als éénling maak je al het verschil, maar als we het allemaal samenbundelen, dan zul je versteld staan van de kracht van onze energie!! 

Laten we met z’n allen op zoek gaan naar het licht(je) die ons de weg wijst naar de uitweg uit deze zinloze en verwoestende toestand.

En ook al geloof je er niet in…..dan vraag ik je….”Wat als???” Het is zóóóó de moeite waard om het te proberen, met z’n allen. En je zult zien dat jouw of iemand anders  leven daardoor niet verwoest wordt (ook al zal het niet (direct) het effect geven wat je ervan verwacht) en dat is niet te zeggen over het verspreiden van negativiteit…

Maar ook hiervoor geldt:” iedereen heeft recht om zelf te kiezen. Wees alleen bewust waar je voor kiest, want ook de gevolgen van je keuze zul je zelf dragen…”

Ik kies voor het licht….en ik hoop jou daar ook aan te treffen om samen met jou en vele anderen te stralen, zodat we onze toekomst weer in een positief licht kunnen gaan zien <3  

Liefs, Karin Walda

20-11-2015 

 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00000844