KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlDE DUNNE SCHEIDINGSLIJN TUSSEN OVERLEVEN EN LEVEN  

Eén van de moeilijkste dingen in het leven is wel om daadwerkelijk te leven!!  

Misschien zul je nu even achter je oren krabben of je wenkbrauwen fronzen, maar ik zal in deze blog uitleggen wat ik hiermee bedoel.  

Heel veel mensen denken dat ze leven, maar zijn in feite niets anders aan het doen dan overleven. En dat is niet iets wat ze in de gaten hebben of direct bewust doen, maar dat is ontstaan. ontstaan door de (negatieve) ervaringen die ze in hun leven hebben opgedaan.  

We krijgen allerlei ervaringen, niet om ons te ondermijnen, maar om ons de kans te geven om te groeien (in bewustzijn).  en om juist te groeien in kracht!  

Maar veel mensen hebben dat niet in de gaten en richten zich niet op wat ze eruit kunnen halen, maar ervaren het en gebruiken het later in hun leven om de slachtofferrol te voeden.  

Er is namelijk géén mens gegroeid zonder lijden, alleen zijn er talloze mensen die dat lijden hebben opgepakt als handleiding voor hun leven. 

Die hebben deze rol zo intensief beleefd, dat ze zelf geloven dat ze krachtig zijn en de juiste weg bewandelen in het leven. en juist omdat ze daar zo van overtuigd zijn, zullen ze ook alles aangrijpen om die weg te blijven vervolgen….  

Ze zijn hier zo goed in geworden, dat ze zelf het gevoel hebben dat het echt is, dat ze die persoon van binnen zijn, die ze nu laten zien. 

Het geheim echter is dat niemand slachtoffer is vanuit z’n kern!!!  

Maar als je dat als enige optie in het leven van jezelf krijgt, dan ervaar je het als iets dat je van nature bent!! maar jij bent het niet, het is jouw handelen (jouw denken) die dat veroorzaakt!!

Van binnenuit ben je vrij, liefde en mogelijkheden……de slachtofferrol houdt niets anders in dan beperking, angst en problemen.  

Het maakt namelijk niets uit wat je overkomt…..het overkomt je en dat geeft aan dat het een momentopname is!!!  

Echter als je ervoor kiest om slachtoffer te zijn….dan ben je dat voor de rest van je leven en wordt leven géén leven meer, maar wordt alles overleven….je gaat dan letterlijk over het leven heen!! 

En alles wat jij denkt en zegt, wordt de waarheid en gebruiksaanwijzing voor je lichaam en je leven, dus je zult allerlei situaties aantrekken en creëren om je rol van slachtoffer goed te kunnen uitvoeren. Hierdoor krijg je steeds weer de bevestiging naar jezelf toe en zorg je ervoor dat je als slachtoffer door het leven gaat of dat je slachtoffers maakt….als je maar die slachtofferrol kunt voeden, want wat je uitzendt, trek je aan!!.  

En dan kom ik bij mijn eigen leven terecht…..ik ben hier op aarde met een missie, met een opdracht…en dat is het uitdragen en ondersteunen van bewustzijnsprocessen. 

Iedereen die ik tegenkom, komt er al snel achter dat ik anders ben. wie met mij in aanraking komt, komt in een proces van verandering terecht. en hoe dichterbij je bij me staat/leeft, hoe heftiger/intenser die processen zullen zijn, want je gaat mee in mijn energie en in mijn snelheid.  

En dat is voor vele mensen niet altijd even prettig! en dat begrijp ik volledig!! Het betekent echter niet dat ik stop met het uitvoeren van mijn missie, want dan zou ik mezelf en de mensen om me heen opgeven!!  

Ik ben altijd recht door zee, open in communicatie (wat ook wel als confronterend of hard ervaren wordt), meelevend/betrokken (wat ook wel als bemoeizuchtig of overheersend ervaren wordt), liefdevol (wat ook als eng of overdreven/zweverig ervaren wordt) , snel (wat ook wel als ondoordacht ervaren wordt) , energiek (wat ook wel als druk of gek ervaren wordt) en krachtig (wat ook wel als boos ervaren wordt) en daarnaast overzie ik het grote plaatje….kan ik in een paar seconden overzien welke verbindingen en/of blokkades er tussen mensen aanwezig zijn of gecreëerd (kunnen) worden.  

En ja, door die snelheid ben ik vaak onnavolgbaar, ongrijpbaar en onwerkelijk voor mensen. en wat gebeurt er dan door mijn aanwezigheid….dan ontstaat er waar ik voor op aarde ben…..er komt beweging en er ontstaat verandering en daarmee een mogelijkheid tot groei!!  

Doordat ik (met mijn energie en kracht) bij mensen in de buurt kom, ontstaat er een soort wervelwind……alles binnen het bereik van die wind, wordt meegenomen, waait a.h.w. van z’n plaats en dat gebeurt dus ook met de emoties die voor blokkades hebben gezorgd…dus ook de emoties die ertoe hebben geleid dat mensen de slachtofferrol zijn gaan zien als hun eigen ik…  

Dus wat gebeurt er….alle emoties zoals…pijn, verdriet, verwarring, angst, boosheid, onzekerheid, wantrouwen, koppigheid, minderwaardigheid enz enz komen in beweging en dat gaan de mensen ervaren/voelen. en vanaf dat moment zullen ze ook door die emoties geraakt worden….opnieuw!!!

En dan is het aan de mensen zelf om een keuze te maken…..kiezen ze weer voor de slachtofferrol….of kiezen ze voor hun ware ik….  

Als ze vasthouden aan de slachtofferrol, dan zullen ze daardoor mij ook zien als de boosdoener, als de oorzaak van alles, als degene die alles verkeerd bekijkt.  

Kiezen ze echter voor verandering, dan zullen ze de emoties gaan doorleven en groeien in bewustzijn en kracht!!  

Want onthoud één ding: ik veroorzaak alles doordat ik de boel in beweging zet, maar ik ben niet de oorzaak van alles…..dat ben je zelf!  

Dus ook: ik kan het niet voor je oplossen….ik kan je wel begeleiden en bijstaan met mijn liefde en kracht om van jou een krachtiger en liefdevoller mens te maken …..naar jezelf toe en daarmee naar de wereld. 

Want…. je kunt géén beter mens worden, je kunt alleen méér van je prachtige kwaliteiten naar buiten laten komen…méér je ware ik blootleggen…zichtbaar en voelbaar voor jezelf…en de wereld.  

En in de tussentijd…..leef ik als mens met je mee…voel ik jouw pijn, verdriet, verwarring, angst, boosheid, onzekerheid, wantrouwen, koppigheid, minderwaardigheid enz enz en kan ik niets anders doen dan nog meer liefde, positiviteit, kracht en energie naar je toesturen om je te ondersteunen….het is aan jou of je dat afwijst of accepteert…maar mijn liefde is oneindig.   

Wil je ook graag kiezen voor het leven…..klik dan hier voor alle informatie. 

Ik wens iedereen een liefdevolle verandering toe in het leven!   

Liefs, Karin Walda 

7-12-2016   Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier 

Reactie op blog: 

8-12-2016: Johanna vd Graaf

mooi en duidelijk omschreven. iedereen heeft de keus om te gaan leven en ja daar hoort alle emoties bij. van verdriet tot blijdschap. en het is aan de ander blijf je in het verdriet hangen (slachtoffer) of door voel je het en laat het los, zodat de gebeurtenis kan genezen. En ja uit eigen ervaring IK weet hoe dichterbij Karin hoe intenser en krachtiger mijn veranderingen zijn, dat ik het gevoel heb dat ik in een sneltrein zit. Ik weet, voel en vertrouw dat de intentie die bij Karin hoort altijd onvoorwaardelijk LIEFDE is. Liefde om mij te laten groeien in mijn zijn/bewustwording. Is dit altijd prettig Nee hoor, maar ik begin nu voor mijzelf steeds meer duidelijkheid te krijgen. dat IK Ik alleen verantwoordelijk ben voor MIJN EIGEN keuzes. En ja dan is Karin soms de veroorzaker dat er bij mij oud zeer los komt, maar IK weet ook NU dat de Oorzaak in mij zat. En omhoog mocht komen om genezen te worden. en dat geeft mij innerlijke ruimte/ vrijheid. Ben IK er nee hoor er zullen nog wel meer processen in werking komen, IK weet dat ik in liefde begeleid wordt en dat Karin mij altijd de vrije keus laat om verder te groeien ook in mijn tempo. en als ik treuzel dan krijg ik een liefdevol schopje onder mijn achterste <3 

------------------------------------------------

Reactie op bericht Johanna vd Graaf door KarinWalda.nl:

Ja Johanna, je staat héél dichtbij mij en je zit dan ook middenin die wervelwind en dat doet REGELMATIG héél veel stof opwaaien...komen er héél veel emoties los en vind je mij ook absoluut niet leuk...en dat begrijp ik volledig...ook al is dat voor mij soms ook lastig...maar ik weet ook dat er maar 1 ding tussen ons echt is en dat is de liefde die ons met elkaar verbindt en juist daardoor kunnen wij altijd weer verder. 


Soms even met het stof in de haren en verwilderd, maar na een goede "relatie-douche" (waarbij er precht naar elkaar geluisterd wordt en dan weer een flinke lachbui, waar de tranen over onze wangen lopen), kunnen wij altijd weer verder. 

SAMEN, LIEFDEVOL IN INNIGE VERBINDING....OP WEG OM VERDER TE GROEIEN. 

Ik hou van jou Johanna!! <3 <3  

-----------------------------------

Reactie op bericht van KarinWalda.nl door Johanna vd Graaf: 

Ik hou van jou Karin <3 

Wil je reageren op deze blog, klik dan hier00000926