KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl
DE REIKWIJDTE VAN ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE 

In deze blog ga ik weer een zéér gevoelig en voor vele mensen on(be)grijpbaar onderwerp bespreken:
 ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

 

En omdat dit precies past in mijn leven …en momenteel bij ons speelt, vertel ik jullie mijn/ons persoonlijke verhaal en hoop jullie hiermee te inspireren en / of bewust(er) te maken van de kracht van onvoorwaardelijke liefde. 

Iedereen is wel bekend met de term: onvoorwaardelijke liefde, maar niet iedereen is zich (volledig) bewust van de inhoud van die term.

Dus ik zal eerst uitleggen wat onvoorwaardelijke liefde betekent:

Je medemens liefhebben zoals jij jezelf lief hebt; hem zien en behandelen als gelijke. Onvoorwaardelijke liefde heb je voor iemand of iets, zonder voorwaarden.  Maakt niet uit wat er gebeurt, je zal altijd er van blijven houden. 

Wij, Gosse en ik zijn al 35 jaar bij elkaar en we houden onvoorwaardelijk van elkaar!!!!

De meest intensieve dingen hebben we samen doorleefd en dat terwijl we zo verschillend zijn.

Ik (Karin) kun je vergelijken met een straaljager….ik vlieg altijd op hoge snelheid door het leven. Ik ontwikkel me snel en sta open voor alles wat nieuw, onbekend, onbemind of vooruitstrevend is. Dat is niet geweldig, apart of extreem….dat is gewoon hoe en wie ik ben. Op die manier leef ik.

Gosse daarentegen kun je vergelijken met een zweefvliegtuigje….hij doet alles rustig aan in het leven, kijkt eerst de kat uit de boom, heeft moeite met veranderingen en doet alles stapje voor stapje. Dat is niet raar, belachelijk, dom of vreemd….dat is gewoon hoe en wie Gosse is. Op die manier leeft hij.

En beide manieren zijn prima!!!!!

Dus als je dat weet en je stelt je twee auto’s voor die met elkaar verbonden zijn door een touw…een touw der liefde…. en je weet dat beide auto’s rijden met verschillende snelheid….

Dan krijg je dat de auto’s steeds verder uit elkaar rijden. Het touw der liefde houdt hen nog bij elkaar, maar uiteindelijk rijden ze zo ver bij elkaar vandaan dat je kans hebt dat het touw der liefde breekt doordat er teveel kracht op het touw wordt uitgeoefend.  Om dit te voorkomen, moet de voorste auto afremmen en de achterste auto steeds vol gas rijden en toch….toch komen ze niet dichter bij elkaar….het werkt alleen belemmerend voor beide auto's en beide auto's komen niet tot hun recht….ze worden door het moeten aanpassen continu zwaar belast en dat geeft veel slijtage aan de auto’s zelf.

Maarrrr…..dat touw van liefde is op zich ontzettend sterk, dus elke keer wachten ze maar….en hopen dat het wel veranderen zal…..echter lukt dit niet en krijg je dus een overbelasting op het touw….wat daardoor gaat slijten en uiteindelijk zal doorbreken.

Dit is iets wat wij, Gosse en ik, ook jaren hebben gedaan…..en we hebben er alles aan gedaan om dichterbij elkaar te komen, maar het lukt eenvoudig niet, omdat we zo verschillend zijn qua snelheid.

En dan komt onvoorwaardelijke liefde om de hoek kijken…..want we willen beiden het allerbeste voor elkaar….we houden zielsveel van elkaar….alleen zijn we zo verschillend!!

En om te voorkomen dat we de band der liefde laten springen….hebben we besloten om ieder ons eigen weg te gaan…….we gaan scheiden….scheiden als man en vrouw. Maar dat betekent niet dat we uit elkaar gaan als mensen die geen liefde meer voor elkaar voelen. We gaan alleen de verbinding tussen ons veranderen !!!

Waarom??? omdat we zo ontzettend veel van elkaar houden en we dus willen dat we zelf, maar ook zeker de ander tot z'n recht mag komen. ….omdat we het beste willen voor onszelf en de ander…..omdat we onvoorwaardelijk van elkaar houden….nu en in de toekomst en dat zal altijd zo blijven!!!

We handelen en leven nu vanuit liefde en als we nog langer kracht op het touw blijven zetten, dan krijg je dat er uiteindelijk zoveel slijtage is ontstaan en dan zal dat eindigen in strijd…..en dat is het laatste wat we willen!

Het besluit was in wezen jaren geleden al genomen….alleen hadden we beiden niet het lef om de stappen te zetten….we waren er nog niet helemaal klaar voor.

En dan komt de manier van leven van mij (Karin) weer om de hoek kijken….ik heb letterlijk de hulpvraag het universum in gestuurd om ons te helpen in deze situatie.

Mijn letterlijke woorden waren: “stuur mij aub iets of iemand die ons verder gaat helpen  in deze situatie, want we zitten vast! We hebben hierbij hulp nodig, zodat we verder kunnen gaan” 

Ja, en als ik iets vraag….dan krijg ik dat ook….want ik krijg (net als ieder ander…alleen ben ik me er misschien meer bewust van dan vele anderen) dan ook wat ik nodig heb….niet altijd wat de makkelijkste manier is, maar wel de meest efficiënte manier…. 

Dus wat is er gebeurd…..er is iemand in mijn leven gekomen, die compleet aansluit bij mijn snelheid, bij mijn beleving, bij mijn krachtige energie….iemand die me motiveert, die me een schop onder mijn kont geeft als het nodig is, iemand die me energetisch aanvoelt, iemand die op dezelfde manier in het leven staat als ik….en iemand die de kracht heeft om me af te remmen op een positieve manier als ik uit de bocht dreig te vliegen….

We hebben elkaar al een paar jaar geleden vluchtig gezien en toen wist hij al dat we elkaar weer tegen zouden komen….intuïtie…en dat is gebeurd. Daarna voelden we elkaar héél goed aan…hij voelde zo eigen…zo bekend….zo één met mij…..voor mij voelde het als een broer….en juist vanuit de eigenheid en vertrouwdheid is de verbinding alleen maar krachtiger geworden. 

Hij is goede vrienden met ons geworden…ook van Gosse en we kunnen heel goed met elkaar opschieten!!!! We houden van elkaar…. ..onvoorwaardelijk!!!!

En van daaruit is het besluit gekomen dat ik met Reinder (zo heet hij) verder ga. 

En dan zullen er mensen zijn die reageren vanuit angst en belemmering en dus mij (Karin)  (en misschien Reinder) zullen veroordelen, want dat kan natuurlijk niet als je getrouwd bent. Of dat ze Gosse zielig vinden…nou Gosse is alles, maar niet zielig!!!. 

Het is een pijnlijke situatie, maar dat is het ook voor mij (Karin) en we hebben het beiden nodig om verder te kunnen en krachtiger te worden op ons eigen niveau. 

De vooroordelen of meningen van anderen dat is iets wat wij niet kunnen veranderen….wij kunnen alleen onze onvoorwaardelijke liefde delen….onderling en met anderen!!! En van daaruit hopen dat anderen meegroeien en bewust worden dat liefde..... onvoorwaardelijke liefde soms ook betekent dat je jezelf en de ander de ruimte geeft die nodig is!!!

Héél belangrijk om te weten is dat Reinder niet de oorzaak van onze scheiding is, maar dat hij alleen de veroorzaker is van de versnelling die voor ons noodzakelijk was om in beweging te komen!!!

Wanneer we precies scheiden is nog niet bekend, want we doen alles in goed overleg en het belangrijkste voor ons is, is dat iedereen die dichtbij ons staat en hier dus bij betrokken is, in veiligheid door de emoties heen kan gaan!!!!

   

We doen alles:

  • met onvoorwaardelijke liefde
  • stap voor stap
  • in overleg met elkaar
  • in alle eerlijkheid 
  • en samen!!!

We gaan dus allemaal door vele emoties heen….want we door-leven die allemaal…dat is het belangrijkste….wegstoppen is geen optie, want je komt die emoties altijd weer tegen!!!

En we merken nu al dat Gosse en ik nog steeds sterk met elkaar verbonden zijn en dat zullen we ook blijven!!! 

En we zijn nu bezig met het afscheid nemen van ons kindje “ONS”….het kindje “Gosse en Karin”, om uiteindelijk verder kunnen om het kindje "WIJ/IK” te laten groeien tot een prachtig, krachtig en liefdevol kindje waar wij en de wereld een voorbeeld aan kunnen nemen en super tros op mogen zijn!!! 

Ik hoop dat ik de term onvoorwaardelijke liefde voor jullie hierdoor meer is gaan leven en als jullie willen reageren…..voel je vrij om te reageren op mijn blog. 

We staan open voor jullie gevoelens....we gaan echter niet in op negativiteit...want wij zijn met z'n allen super positief en liefdevol. 

Een dikke knuffel en onvoorwaardelijke liefde stuur ik jullie namens: 

Gosse, Reinder en mij (Karin) <3

 Liefs, Karin Walda

 Valentijnsdag 14-2-2017  

 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00002548