KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl

 


 De (uit)weg naar veiligheid 

 

Wat een roerige tijd is het toch en dat geldt voor iedereen en op elk vlak. Als ik om me heen kijk in welke emoties iedereen verwikkeld is, dan heb ik soms ook de neiging om even moedeloos te worden. Voor de één is het een al zichtbaar en herkenbaar proces voor de persoon zelf, voor de ander is het nog een onzichtbare strijd waarin hij/zij in verwikkeld is. Maar dat betekent niet dat die strijd niet gaande is. Het is daarom héél belangrijk om VOOR JEZELF zo snel mogelijk de strijd te (h)erkennen. Maar dat willen (in)zien van de strijd is vaak een groot struikelblok. En de vraag is dan ook, hoe komt het dat we zovaak en soms zelfs willens en wetens, blind (willen) blijven voor de dingen die onszelf betreffen. En dat terwijl de meeste mensen zeggen dat ze er graag iets aan zouden willen veranderen als het aanwezig is in hun leven.  

Ook ik ben iemand die de deining ondervindt van de heftige ontwikkelingen die er gaande zijn in de wereld. En doordat ik zelf actief bezig ben om steeds te zoeken naar een uitweg, gebeurt er ook heel veel. Dingen die niet altijd even prettig zijn, maar dingen waarvan ik wel weet dat ze nodig zijn om me verder te brengen. Steeds weer een stapje dichterbij het inzicht wat me leidt naar de weg die me uit deze situatie kan brengen.  

En dat is iets wat een heel belangrijk punt is. De meeste mensen vragen zich steeds af, hoe ze nu in zo’n situatie belandt zijn en waarom ze er niet uit kunnen komen of waarom het nu nodig is. En dat is het juist. Het geeft je niet het inzicht naar de uitgang. Het gaat er in eerste instantie niet om hoe je erin terecht bent gekomen, maar hoe je eruit kunt komen. Dus als je richtingaanwijzers krijgt om de uitgang te vinden, dan is het héél belangrijk dat je daar dan ook gebruik van maakt om zelf je uitweg te vinden. En pas als je de uitweg hebt gevonden en weer veilig bent, dan kunnen je je afvragen hoe en waarom je in die situatie verzeild bent geraakt.

Een voorbeeld om dit duidelijk te maken. Er is een brand uitgebroken in een grote schuur. Het vuur bevindt zich achterin. Je veiligheid staat op het spel en zelfs je leven. Wat ga je dan doen?? Ga je dan eerst naar de achterkant van de schuur toe om er eerst achter te komen hoe en waarom die brand nu is ontstaan of zorg je er eerst voor dat je in veiligheid komt. Dus zoek je een uitweg, om daarna op zoek te gaan naar wat de oorzaak van het ontstaan van de brand is geweest, zodat je in het vervolg kunt voorkomen dat het weer gebeurt.  

Als je kiest voor je veiligheid, dan betekent dat dus niet dat je altijd ongeschonden blijft bij je zoektocht naar de uitgang, maar je weet wel, dat dit je enige kans is op het vinden van veiligheid. En soms lijkt het dat het afleggen van de weg naar veiligheid, eeuwig duurt. Maar het bereiken ervan doet al die ontberingen vergeten, want jij hebt je veiligheid bereikt en dat is waar het om draait. Dus hou vol en blijf in jezelf geloven, want ook jij kan het!!

En de mens is in staat om in de meest erbarmelijke omstandigheden gigantische krachten in zichzelf naar boven te halen die nodig zijn om jezelf te redden!!

Voor mij is het antwoord duidelijk, maar blijkbaar nog niet voor iedereen. Ik zoek altijd mijn weg naar veiligheid.  Mocht je zelf door dit voorbeeld denken, oeps, ik reageer dus eigenlijk altijd op de verkeerde manier, want ik wil eerst het hoe en waarom weten. Of wat raar dat ik mezelf niet eerst in veiligheid breng, wees dan ook zo lief en begripvol naar jezelf toe om hieruit te leren.

Fouten maken we allemaal en de fouten zijn er om te leren, alleen als je de fouten niet wilt zien of ervaren als onderdeel van het proces, zul je de les ook nooit kunnen zien of leren en daardoor je groei tegenhouden.  

Je blijft alleen maar in “rondjes” doorlopen en de uitweg zul je niet vinden.  Het proces zal zich dan ook steeds weer herhalen en uiteindelijk zul je daardoor de kans op veiligheid verliezen..

Dus herken je ook een situatie waarin je je niet lekker voelt, vraag je dan niet af hoe en waarom, maar maak gebruik van de aanwijzingen die je krijgt en zorg ervoor dat je jezelf in veiligheid brengt door op zoek te gaan naar de uitweg uit deze situatie.

En mocht je denken ja, makkelijk gezegd, maar dan moet ik wel weten hoe ik de aanwijzingen kan vinden om hieruit te komen, dan kun je altijd ondersteuning vragen. Ik help je met mijn TLCC-methode daar graag bij.  

Alle informatie vind je hier

Ik wens je een hele veilige aankomst!  

Liefs, Karin Walda

30-4-2016 

 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00001114