KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlElke sprankeltje licht verbreekt de duisternis


  Wat me de laatste paar maanden opvalt, is dat veel mensen in een negatieve spiraal zitten. Niet omdat ze negatief willen zijn, maar meer omdat ze de moed, bewust of onbewust,  hebben verloren in het geloven dat alles nog goed gaat komen. Het is natuurlijk ook niet raar als je bedenkt dat we de hele dag worden overspoeld met negatieve berichten via de media.  

Enkele jaren geleden waren het vooral de slachtoffers in het verkeer of de mensen die door ziekte kwamen te overlijden, die je een domper op de dag gaven. Nu zijn het aantal slachtoffers niet meer bij te houden. De slachtoffers van zinloos geweld, de slachtoffers van oorlogen, ziektes en verkeersongevallen, maar daarnaast zijn er nu ook dagelijks de slachtoffers van “de crisis” die erbij komen. Mensen die door bezuinigingen hun baan kwijt raken of hun dagelijkse (medische) verzorging, mensen die diep in de schulden zitten of elke dag moeten vechten om hun hoofd (financieel) boven water te houden.

En wat gebeurt er dus logischer wijze….de aandacht gaat continu naar het negatieve. En zoals je wellicht weet, waar je je aandacht op richt, groeit…. Dus het is niet zo vreemd dat zoveel mensen in een negatieve spiraal terechtkomen.

Nu is alleen de vraag: ”hoe kun je dit weer omdraaien?”

Ook dat is niet zo moeilijk. Begin met je aandacht te richten op datgene wat er WEL goed gaat of wat WEL positief is. Want ook hierbij geldt….. waar je je aandacht op richt, dat groeit.

Dus is voor jou de situatie echt nijpend (op welk vlak dan ook), gun jezelf dan eens een nieuw uitgangspunt. Want als je niets hebt om naar toe te leven, hoe zul je dan ooit de moed vinden om er verandering in aan te brengen. Je blijft dan makkelijk zitten in de situatie waar je je in bevindt…en dat is niet zo’n fijne situatie, daar waren we het al over eens.

En dat is natuurlijk eerst ontzettend moeilijk, maar echt elke situatie, hoe verschrikkelijk of uitzichtloos dan ook, heeft iets positiefs!! Ga daarnaar op zoek!!!!

Dus bv je bent net ontslagen, kunt geen werk vinden, zit in de schulden en hebt kans dat je je huis kwijtraakt, richt je daar dan niet op, maar kijk naar wat je wel hebt. Je bent gezond, je hebt een gezond verstand en mogelijkheden om voor jezelf dingen te creëren. Maar dat gebeurt niet zomaar….daar zul je wel wat voor moeten doen. En daarom is het belangrijk om jezelf te motiveren om in beweging te komen en dat doe je door te beginnen met het zoeken naar het lichtpuntje in de duisternis!! 

En nu denk je misschien…”wat een clichéverhaal, dat roept iedereen, maar voor mij werkt het niet…. Nee, inderdaad. Het werkt niet als je er niets voor doet. En alles zal misschien niet pure rozengeur en maneschijn worden, maar elke verbetering in de situatie is een verbetering en dat mag je jezelf toch zeker wel gunnen??!!

Dit doe je niet voor een ander, dit doe je voor jezelf!!! Gun jezelf dit ook.... gun jezelf de mogelijkheid om het negatieve om te draaien naar iets positiefs. 

En iedereen weet dat als je niets hebt, het belangrijk is om de kleine dingen te waarderen. Dat geldt ook voor je gevoel. Als je geen positief gevoel meer hebt, als je de moed bent verloren, verwacht dan niet van jezelf dat je huppelend van vreugde door het leven gaat, maar ga wel op zoek naar de kleine momentjes van geluk en probeer die uit te breiden. Hiermee motiveer je jezelf om door te gaan. Door het richten op die kleine geluksmomentjes, krijg je weer wat energie en die energie heb je nodig om verder te gaan.

Probeer het eens!!!

En onthoud daarbij….alle mooie dingen komen langzaam, omdat ze tijd nodig hebben om te ontstaan, om te groeien. Maar de tijd die het nodig heeft is ook een tijd om van te genieten. Dat zijn namelijk de momenten waarin je zo trots op jezelf mag en kunt zijn, want jij bent degene die jezelf erdoor helpt. En dat is iets wat super voelt!!

En als je best tevreden bent over hoe je leven nu gaat….richt je dan toch eens op wat er nu precies goed gaat….om het gevoel van tevredenheid nog meer te ontwikkelen en jezelf een extra dosis “goed gevoel” te geven, waarmee je weer weerstand opbouwt die je nodig hebt op momenten dat het misschien even iets minder gaat.

Ik wens je vele prachtige geluksmomenten in dit jaar toe <3

Liefs, Karin Walda

6-1-2015 

 

Wil je reageren op deze blog? Klik hier


00000827