KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Ik denk te voelenEen nieuw jaar, een nieuw begin…..en dan lopen de meeste mensen meteen weer tegen de oude patronen aan. Dus voor mij een reden om daar een blog over te schrijven. 

Eén van de elementen die het meeste bij mijn behandeling TLCC ter sprake komt is stoppen met denken en  gaan voelen!!

En steevast krijg ik dan te horen: “ja, maar hoe??? Het is zooo moeilijk om te voelen!!!! 

En dat is nu juist de grootste misvatting die er bestaat. Iedereen kan voelen!! We hebben het ons alleen afgeleerd, doordat we de basisvaardigheid voelen hebben vervangen door de aangeleerde vaardigheid dneken!!! 

Nu denk je misschien…..ja, daaaagggg….dat is dus niet zo!! Iedereen kan denken, maar voelen is van een veel hoger niveau en dat kun je of dat kun je niet…..en toch is het waar…..iedereen kan ….zonder problemen>>>>zonder er echt iets voor te hoeven doen….voelen!!! 

Ik zal het uitleggen aan de hand van een voorbeeld. 

Als een baby geboren wordt, kan deze meteen voelen…. De kleinte voelt zich prettig of niet! De kleine voelt dat hij honger heeft of voldaan is. De kleine voelt dat hij moet plassen of poepen en doet dat dan ook. Enz enz. Hij denkt het niet, hij voelt het!! Een baby doet namelijk alles vanuit z’n gevoel…z'n instinct….

Naarmate de kleine groter wordt, wordt het hem geleerd om te gaan denken…..hij moet gaan nadenken over wat hij wil, wat hij doet, wat wel of niet goed is, wat wel of niet mag enz enz. 
Het denken wordt hem dus aangeleerd!!! 
En naarmate hij ouder wordt, is hij daar zo veel en vaak in getraind, dat hij zelf denkt dat hij alleen maar kan denken….puur en alleen omdat z’n voelen overspoeld is met allerlei informatie over het denken. En wanneer hij dan z’n voelen wil gebruiken, dan is het onvindbaar en moet hij er heeeel veel moeite voor doen om erbij te kunnen….terwijl het altijd aanwezig was….maar door alle verzamelde “rommel” in z’n leven niet zichtbaar meer.

Het is allemaal leuk en aardig, maar hoe kom je dan weer bij je voelen terecht??? 
Door alle nieuwe, overbodige informatie los te laten…..op te ruimen, weg te gooien, te herstructureren en daardoor weer overzicht te krijgen water er uiteindelijk bij jouw basis hoort en wat allemaal (tijdgebonden) informatie is, wat je na gebruik kunt weggooien, doorgeven of vernieuwen voor andere...wel bruikbare informatie voor dat moment.  

Moraal van dit verhaal……als je denkt dat voelen moeilijk is, gebruik dan je gezonde verstand om te onderzoeken of dat echt zo is ipv op de mening van anderen af te gaan!!!  

Laat dus je aangeboren kwaliteiten samenwerken met je aangeleerde kwaliteiten....

Ik wens je veel verstandige voelmomenten toe  <3 

Liefs, Karin Walda
5-1-2017

 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier


00001059