Ik hou van jou…. 


Iedereen kent wel het gevoel van “doe ik het wel goed?” Dat is misschien wel de meest gestelde vraag aan onszelf en de omgeving. Want ja, het is nogal wat om van jezelf te zeggen dat je zo geweldig bent en de dingen... zo goed doet. Tenminste zo ben ik zelf niet opgevoed. “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg en je hoeft jezelf geen veren in je kont te steken” waren uitspraken en opvattingen die héél normaal waren voor mij. Want als je jezelf zo geweldig vindt, nou dan ben je arrogant, dan loop je met je neus in de lucht…en doe maar gewoon, want je bent echt niet meer dan iemand anders. Zorg ervoor dat je gewoon met je voeten op de grond blijft staan…

Maar als je trots bent op jezelf, als je kunt zeggen dat je van jezelf houdt, ben je dan arrogant? Sta je dan niet met beide benen op de grond? Voel je je meer dan een ander?? ABSOLUUT NIET!! Je geeft alleen aan dat je blij bent met jezelf, dat je trots bent op jezelf en als je zelf niet eens meer mag aangeven dat je van jezelf houdt, wie mag het dan nog wel??
JIJ bent degene die met jezelf je hele leven op trekt, samenleeft, samenwerkt en 24 uur per dag om moeten gaan met iemand waar je niet eens van mag houden….dat is wel héél erg zwaar. Dan wordt je leven géén feest, maar een strijd.

En het is vandaag bevrijdingsdag 2014 en ik vind het een mooi moment om mezelf te bevrijden van de vooroordelen en beperking van en tegen mezelf en ik durf het nu ook de hele wereld te laten weten….IK HOU VAN MEZELF!!

En hou ik al helemaal 100% van mezelf zoals het hoort (alsof je daar een percentage aan kunt hangen..), misschien niet, maar voor nu doe ik het op een manier zoals ik het kan..zoals het binnen mijn vermogen van dit moment ligt en misschien wordt dat in de toekomst nog wel meer…heb ik iets leuks om naar uit te kijken!

Liefs, Karin Walda

5 mei 2014


Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00000670