KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlKwetsbaar en open opstellen

 

Wat is het een heftige periode. Een periode waarin iedereen reageert op de ontwikkelingen in de energie. Iedereen wordt geconfronteerd met diepe, oude wonden en de mogelijkheid tot heling hiervan. Het zijn alleen niet de meest makkelijke wonden om te helen en daarom is het ook zo’n heftige periode. De energie vraagt om verandering en die verandering is alleen mogelijk als je je oude patronen, handelswijzen, gedachtegangen, ervaringen, overtuigingen en belastingen los laat. Als je de controle over wat je altijd hebt gedaan, hebt gevonden en hebt ervaren overboord durft te gooien. En dat is nogal wat. Want wat komt ervoor in de plaats??? Niemand weet het en aangezien wij mensen graag altijd alles van te voren willen weten….controle willen hebben en houden over, is het dan ook behoorlijk zwaar om over die drempel heen te stappen. Het is nu misschien niet goed, misschien wel heel slecht zoals het gaat, maar ja…wie zegt me dat het beter gaat worden??? En dan kan ik alleen maar zeggen, dat kan niemand je garanderen. Je kunt het alleen maar ervaren….en dat kan alleen maar als je vertrouwen hebt, vertrouwen in het goede, vertrouwen in het feit dat we hier op aarde zijn om te leren en verder te komen, vertrouwen dat we hier niet tegengewerkt worden…maar de mogelijkheid krijgen om ons te ontwikkelen, om wijzer te worden. Vertrouwen hebben in de vooruitgang i.p.v. de achteruitgang en vooral en dat is het allerbelangrijkste vertrouwen in onszelf.

En ohhhh wat is dat toch ontzettend moeilijk, jezelf vertrouwen!!!

En ook ik onderga de afgelopen periode hele zware beproevingen, oefeningen waardoor ik steeds weer dichter naar mijn eigen kern kan komen. De kern van mijn bestaan. De kern van waarom ik hier op aarde ben en wat het doel is van en met mijn leven. En ik kan je vertellen dat het pittig is, om niet te zeggen, soms bijna ondoenlijk. Maar kan ik stoppen, kan ik ermee ophouden….neee!!! Ik kan alleen maar doorgaan. Opgeven is géén optie. Want dan geef ik mezelf op, dan geef ik de zin in het leven op, dan geef ik mijn levensenergie op en er kan veel, heeel veel gebeuren, maar dat is iets wat ik niet toe kan staan. Ik heb gekozen om te leven en dan zal ik ook leven. Met alles wat erbij komt kijken!

En één van de lessen die ik momenteel aan den lijve ondervindt is het feit, dat ik mag leren, mag erkennen en toegeven aan mezelf dat ik het allemaal niet alleen hoef te doen in het leven. Dat ik, ja ook ik, hulp mag vragen. Dat ik alles wel kan, maar dat ik het allemaal niet alleen hoef te doen, omdat het ook samen kan.

En oooohh wat is dat moeilijk!!!!

Ik en hulp vragen…..nou het kost me heeeeel wat bloed, zweet en tranen om over die drempel heen te stappen.

Ik sta altijd voor iedereen klaar, doe het met de meest grote liefde die er is, heb daar totaal géén moeite mee en doe het zonder tegenverwachtingen, maar hulp vragen?????

Ik krijg ook al jaren van alle kanten te horen: “je vergeet jezelf… je vraagt nooit iets voor jezelf terug” en dan had ik altijd zo van….ach als iemand mij iets wil geven, dan geven ze dat zelf wel en het is niet nodig…ik kan het zelf wel voor elkaar krijgen, dus laat maar…als zij het maar goed hebben”

Dus geven…jaaaa!! Maar hulp vragen???

Dat is iets wat niet in mijn woordenboek voorkwam en dat woordenboek ben ik nu dus aan het herschrijven.

En schrijven kan ik als geen ander, maar dat gedeelte ontbrak nog steeds…in elk boek….nergens te vinden….totdat….totdat ik er door een paar hele bijzondere en liefdevolle mensen op een hele duidelijke, niets aan het toeval overlatende manier op gewezen ben. Die hebben me laten voelen wat het is om het altijd helemaal alleen te doen. Ook op momenten wanneer je het eigenlijk helemaal niet meer kunt of wilt. En dat heeft me mijn ogen geopend. Dat heeft me doen beseffen, dat heeft me laten voelen…..dat ik het anders wil, dat ik me ervoor open wil stellen. Dat ik het ook wil leren, dat ik wil leren om hulp te vragen, om het samen te doen.

Dus hier komt een oefenmoment van me…..

 Ik heb ruim 350 vrienden op Facebook. En vrienden zijn er om je te helpen als je het nodig hebt, om je te steunen, om je vooruit te helpen….nou dat geef ik allemaal wel, maar hulp terugvragen??? Nee!! En daarom krijg ik dus ook vaak geen hulp en moet ik altijd alles alleen doen.

En nu wil ik dus ervaren hoe het voelt als ik wel hulp vraag, ervaren hoe het voelt om hulp te krijgen, ervaren hoe het voelt om dingen samen doen…

Van die ruim 350 vrienden die ik op facebook heb, is er dus amper een 1/4 van de mensen die mij steunen bij mijn werk. Die een like geven aan (één van) mijn pagina’s.

En je hoeft er natuurlijk zelf géén gebruik van te maken, maar je kunt me als vriend wel steunen…gewoon omdat het een kleine moeite is en omdat we samen verbindingen kunnen leggen, die ik in mijn eentje niet kan leggen……

Dus je helpt jezelf ermee (door te ervaren hoe het is om een ander steun te geven en een bijdrage te leveren aan de verbindingen tussen verschillende mensen), je helpt mij ermee (door me te laten voelen hoe het is om hulp te vragen en aan te nemen) en je helpt anderen ermee (door gewoon een voorbeeld te zijn dat het met elkaar kan i.p.v. ieder voor zich).

En dan zal je nu misschien denken….haha wat een slap geklets, dit is alleen een manier om likes te krijgen….nou dat mag, maar als je dat denkt, dan mag je je afvragen waarom je vriend van mij bent….want dan ken je mij en mijn beweegredenen echt niet en wordt het tijd om je daarin te verdiepen of om afscheid te nemen….want dan zijn we alleen een belasting voor elkaar en dat is voor niemand goed ❤

Dus je mag en kunt mij helpen door een like te geven aan :

KarinWalda.nl

Karin's Innerlijke Wijsheden

Vrouw.frl


En als je dat gedaan hebt (of al had), dan wil ik je hartelijke danken en je vragen om bij jezelf ook eens te voelen wat jouw drempel/kwetsbaarheid is en wil ik je aanmoedigen om daar ook naar toe te gaan en jezelf af te vragen: “wat heb ik nodig om daar verandering in te brengen”, want we willen allemaal vooruit in het leven….en er is géén betere tijd daarvoor dan NU!

 

Liefs, Karin Walda

25-4-2017 

 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00001054