KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlJezelf tegenhouden…

Ik heb de afgelopen dagen héél wat dingen uitgewerkt (en er staat nog veel op stapel). Hier ben ik al een tijd mee bezig, maar omdat ik alles zelf doe en helemaal zelf mag "uitvogelen" hoe alles werkt, gaat er best wel veel tijd in zitten.
En toch zou ik het niet anders willen. Ik ben een “self-made-woman” en heb mezelf ontzettend veel dingen aangeleerd door gewoon te kijken en te luisteren. Proberen, fouten maken, opnieuw beginnen en uiteindelijk erachter komen hoe iets werkt om daar dan voldaan gebruik van te maken in de toekomst.

En daarnaast gebeuren er dingen om me heen, zie ik andere mensen ook met dezelfde soort dingen bezig en slaat dan weer de twijfel toe of ik het wel zal doen....waarom zouden mensen op het werk van mij zitten te wachten en wat zouden ze ervan vinden als ik dit nu ook ga doen...ja, want ook bij mij speelt de eeuwige twijfel mee. En “meneertje twijfel” is iemand die graag op de voorgrond treedt. Die luid en duidelijk (in mijn hoofd) aanwezig is en die elke gelegenheid, hoe klein dan ook, aangrijpt om luidruchtig te laten weten dat hij nog steeds aanwezig is en het al die tijd al tegen me gezegd heeft. Waarom luister ik dan niet naar hem, hij weet toch hoe het zit…ik ben niets waard en kan er maar beter niet aan beginnen. Niemand zit op mij of mijn werk te wachten!!!

En dan soms wil ik hem zo graag geloven, maar gelukkig zit daar nog een ander mannetje in mij en dat is “mannetje vertrouwen”. En hoe klein dat mannetje soms ook is, elke keer weet hij toch iets in mij naar boven te brengen, in beweging te zetten en duidelijk te maken….”Ik mag er zijn, ik ben belangrijk en ik doet gewoon...voor mezelf!! Omdat ik het waard ben om mezelf te vertrouwen!! "

En nu na het uitbrengen van mijn 2e gedichtenbundel "De twijfel voorbij...." veranderde er iets in mij...."waarom zou ik het niet doen??"

Dus keihard gewerkt, soms op het randje van "gek” worden, omdat ik er niet achter kon komen hoe het nou werkt, maar uiteindelijk is het toch gelukt en vanaf maandag 14 september 2015 (precies 17 jaar nadat ik na mijn psychose (die ook ontstaan was door twijfel en angst) weer thuis kwam uit het ziekenhuis, ga ik het met jullie hier op mijn facebookpagina (karinwalda.nl) en op mijn website www.karinwalda.nl delen.

Ik zet dan mijn eigen inzichtkaartjes online! 


Voor jullie (en ik zou het fijn vinden als jullie er iets aan hebben en dit ook met mij willen delen), maar vooral voor mezelf. Om weer aan mezelf te laten zien dat ik het gewoon kan en mag doen. Waarom??? Omdat ik, net als ieder ander mens op aarde, mag leven zoals ik vanuit mijn kern ben en dat ook aan de buitenwereld mag en kan tonen. Ik kan voor de volle 100% “meneertje vertrouwen” ook echt vertrouwen… Gewoon daarom!


En hier gaat het niet om Karin “de therapeut”, maar Karin “de mens” en die heeft héél veel oefening op dat gebied nodig om het vertrouwen te krijgen van haarzelf. Want het vertrouwen geeft haar waardering en erkenning, niet van de omgeving, maar van haarzelf!!

Ik mag vertrouwen op wat mij wordt ingegeven, ik mag vertrouwen op wat mijn levensdoel is hier op aarde en ik mag mijn hart volgen…..want uiteindelijk is er niemand die mij kan tegenhouden of verder kan helpen. Alléén IK kan dat en dat besef ik elke dag meer en meer….

Liefs, Karin Walda
11-9-2015


Wil je op deze blog reageren? Klik dan hier

00000689