KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Jezelf verbeteren???

Dagelijks ben ik bezig met het begeleiden van mensen tijdens hun zoektocht naar hun ware IK.
Met mijn behandeling TLCC ondersteun ik hen tijdens deze zoektocht. En wat ik dan vaak voel, hoor, zie en ervaar is dat mensen zichzelf zo graagwillen verbeteren.

Dat klinkt heel logisch, maar dit is niet te realiseren. En ik zal uitleggen waarom niet.

Ieder mens is goed, het handelen kan vaak beter!!

En dat is dus ook iets waar we ons op gaan richten als we het hebben over het verbeteren van onszelf, op het handelen. De mens zelf kan niet beter worden dan hij/zij is. 

Je bent 100 % goed, omdat je vanuit de kern bent gevormd zoals je bedoeld bent voor dit leven. Het enige wat je daarin kunt veranderen en waar je je naast het handelen op kunt richten is: “Hoe kan ik zoveel mogelijk van mijn ware zelf blootleggen??”
Want alleen op die manier kan je een “betere versie van jezelf” (zichtbaar) maken.

In de kern ben je altijd goed. Met je goede en je slechte eigenschappen. Ik noem ze liever: je krachtige en zwakkere eigenschappen. Alle eigenschappen zijn goed. Ze hebben namelijk een bepaalde functie in jouw leven, tijdens jouw leerproces in dit leven.

Vaak is de balans tussen de eigenschappen nog niet gevonden en daardoor heeft de ene eigenschap meer overwicht dan de andere en is de harmonie nog niet in je lijf en/of leven aanwezig. Dit is ook een onderdeel van het hele leerproces. En hoe meer je je ont-wikkelt (dus hoe meer je van jouw eigen unieke eigenschappen bloot weet te leggen, in de juiste balans), hoe meer jij een evenwichtig mens zult zijn die in harmonie en vrede met zichzelf en de buitenwereld kan leven.

Als je bv nooit boos zou kunnen worden, zou je ook nooit je grenzen aan kunnen geven. Omdat je dat dan niet geleerd hebt, doordat je nooit ervaren hebt wat voor jou niet prettig voelt of hoe je voor jezelf op kunt komen. Je hebt de kracht van het boos zijn nog niet ervaren of ontwikkeld.

Als je altijd boos bent, dan is de kracht die in het boos zitten opgesloten zit, te overheersend geworden en heb je niet (voldoende) de mogelijkheid gehad om de kracht van flexibiliteit en vergeven te ervaren of te ontwikkelen. Je ziet dus dat de eigenschap van “brommen, boos zijn, opvliegerig zijn” zowel een negatieve als een positieve kant heeft. Het is maar net welke kant voor jou van belang is tijdens jouw leerproces. Dus daarom zijn al jouw eigenschappen goed (voor jou!!).

De manier hoe je omgaat met jouw eigenschappen, het handelen, is iets wat verbeterd kan worden. En hoe meer jij kunt omgaan met jouw unieke kwaliteiten, dus hoe beter in je handelen wordt, hoe evenwichtiger je wordt. Je laat hierdoor namelijk steeds meer van jouw unieke IK zien. 

En dan kun je zeggen dat er een betere versie van jezelf zichtbaar is geworden voor jezelf en de wereld.

Dus onthoud goed: Je kunt jezelf niet verbeteren, je kunt slechts meer van je unieke eigenschappen zichtbaar maken en in evenwicht brengen.

En daarom geldt dus ook:
Jij bent goed, je handelen kan beter!

Ik wens je een hele mooie reis toe tijdens de zoektocht naar je ware IK en ik wil je daar dmv mijn TLCC-methode héél graag bij ondersteunen.

Voor alle informatie over de behandelmethode TLCC klik op de volgende link:  Informatie behandeling TLCC 

Liefs, Karin Walda
13-9-2016
 

Wil je reageren op deze blog?? Klik dan hier

Gosse:  

Ik vind het altijd zo mooi hoe jij het op een heel begrijpende manier kunt uitleggen. Ook deze keer weer zeer duidelijk verwoord Karin.
<3

  • Dank je wel Gosse! Fijn om te horen! <3


00000959