KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Liefde

Eén van de meest mooie, fascinerende, besproken, verguisde, genegeerde, ontkende en onderschatte elementen op deze aarde is wel liefde.  

Het is de basis van alles en iedereen heeft het nodig, het is absoluut onze eerste levensbehoefte en toch is het misschien ook wel het ingrediënt binnen ons bestaan wat waar we het meeste gebrek aan hebben.  

Liefde wordt door velen anders bekeken, betiteld en benaderd dan wat het is. en daardoor zorgt het ook vaak voor veel problemen. liefde is zo puur, zo alles accepterend, zo zacht, zo krachtig, zo essentieel, zo koesterend, zo helend, zo verbindend, zo energiek en zo warm, zo onvoorwaardelijk, maar als mens zijnde maken we er vaak iets totaal anders van.  

Ten eerste wordt liefde vaak verward met sex. dit zijn twee totaal verschillende zaken. Sex is in principe niets meer of minder dan een technische handeling om het mensdom in stand te houden. en is daarom ook vrij kil. Het is iets waar vele ruzies door ontstaan. Het heeft meteen een stuk “bezitsdrang” in zich. Tijdens de voortplanting moet je wel het beste “exemplaar” hebben om je dna veilig te stellen om de soort zo sterk mogelijk te houden. dus er wordt gestreden om het beste genetische materiaal. en dat zie je ook vaak terug komen zodra het om sex gaat. er volgt strijd.  

Terwijl liefde alleen maar verbindt. liefde is onvoorwaardelijk, zacht, warm, koesterend, oneindig, puur en overal en altijd aanwezig. je hoeft dus nooit om liefde Te strijden, het is alleen maar belangrijk dat je je openstelt om de liefde te kunnen en willen ontvangen. en daarom hoef je ook nooit bang te zijn om liefde te delen. want liefde en angst gaan niet samen. waar angst regeert is liefde niet welkom. waar liefde aanwezig is, vervaagt angst.  

En hoe meer je liefde deelt, hoe meer liefde er ontstaat.  

Er is méér dan genoeg liefde en tegelijkertijd kan er nooit genoeg van zijn!  

Zodra je liefde en sex gaat combineren, dan ontstaat er ook een nieuwe vorm en dat is liefhebben, de liefde bedrijven, beminnen en hieruit kan dan ook een liefdevol mens ontstaan. dit is een vorm die altijd goed is, omdat de intentie goed is.  

Daarnaast is het ook vaak moeilijk voor mensen om liefde te accepteren voor zichzelf. het is het toelaten van warmte in jezelf en voor jezelf in een koude afstandelijke wereld.  

En hoe meer mensen die warmte voor zichzelf kunnen toestaan, hoe warmer en liefdevoller ons bestaan hier op aarde wordt. dan wordt er een omgeving gecreëerd waarin respect, gelijkheid, acceptatie, her- en erkenning, saamhorigheid, verbondenheid, vrede, evenwicht en harmonie tot volle bloei kunnen komen.   

En voor vele mensen is dat misschien een heleboel bla bla bla en een onmogelijkheid, iets zweverigs of iets wat totaal buiten hun voorstellingsvermogen ligt, maar ik heb voor mezelf wel dat beeld en ik zal er alles aan doen wat er binnen mijn vermogen ligt omdat beeld werkelijkheid te laten worden.  

En daarom zul je ook zien dat ik bij alle dingen die ik schrijf of maak er dan ook hartjes bijzet. waarom??  

Omdat ik heb besloten dat :  

  • ik liefde meegeef bij alles wat ik doe.
  • ik wil elke persoon die tegenkom in mijn leven (mijn) liefde laten voelen en meegeven

  • ik wil elke handeling die ik doe, doordrenken met (mijn) liefde

  • ik wil (mijn) liefde verspreiden over de wereld

  • ik wil gewoon zijn wie ik ben….liefde

En het maakt (me) niets uit, wat de ander daarmee doet of van denkt. of ze het ontvangen, terugsturen, verguizen, tegenhouden of vermeerderen. het gaat er niet om wat een ander doet, het gaat erom wat ik doe en daarom doe ik het ook!!  

Want ik weet hoe belangrijk liefde is en ik sta voor liefde, ik adem liefde, ik leef liefde, ik ben liefde <3  

En ieder ander mag bepalen en daar zelf keuzes in maken of dat ook voor hem/haar geldt of niet. en wat de keuze voor jou ook is, ik zal van je houden, omdat ook jij een mooi en liefdevol mens bent...net als ik!

We kunnen in ons handelen verschillen, maar in ons hart zijn we gelijk!!  

Héél veel liefs van Karin Walda <3  

13-10-2016 


 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier 


00001190