Valentijnsdag 2014

Valentijnsdag…de dag dat je aan degene van wie je houdt laat weten dat het zo is. Een extra stukje waardering voor je geliefde. Dit is de dag om ook daadwerkelijk te laten zien, te laten voelen en te zeggen hoeveel die persoon voor je betekent. Hoe belangrijk die persoon is. En dat je absoluut niet zonder kan, maar ook niet zonder wil!

En dat heb ik gisteren ook gedaan. Want wie is de belangrijkste persoon in mijn leven, wie is bij elke gebeurtenis aanwezig, wie is degene die me heeft gebracht waar ik nu ben, wie is de motivator in mijn leven….dat ben IK zelf!!
En jarenlang heb ik mezelf genegeerd, ontkent, ondergewaardeerd en op de laatste plaats gezet. Misschien onvoorstelbaar, maar dat deed ik wel met mijn innerlijke, mijn eigen persoontje. Alles was maar gewoon en iedereen had me nodig en het was logisch dat alles “gewoon” z’n gangetje ging, maar dat is absoluut niet waar. IK ben degene die dingen in mijn leven veroorzaakt, IK ben degene die me laat lachen, IK ben degene die bereikt heeft wat ik bereikt heb, IK ben degene die mezelf alleen maar echt kan leiden, motiveren, enthousiasmeren, in actie kan laten komen, gelukkig kan maken en laten groeien. IK ben degene die me maakt tot wie IK ben. En IK kan niet zonder mezelf, zonder de steun, zonder de waardering, zonder de aandacht voor mezelf, zonder de erkenning van mezelf. En dat verdien IK elke dag, maar zeker op zo’n dag waarop het ook wereldkundig gemaakt wordt door iedereen. Alleen is het zo gemakkelijk om jezelf te vergeten of te denken dat het egoïstisch is om zo te denken. Maar hoe je het wendt of keert, alleen IK kan voor mezelf creëren wat ik nodig heb. Je kan nog zoveel waardering van de anderen krijgen, als jij jezelf niet waardeert, zal het gevoel ook nooit binnen komen.
En dat heb ik gisteren dus gedaan. Ik heb gekeken naar wat IK nodig op dat moment nodig had. Ik heb geluisterd naar de behoefte in mij. En ik heb mezelf toegestaan om dat in mijn eentje te doen, om te genieten van mijn eigen volle aandacht en daar met volle toewijding mee bezig te zijn.
Maar word ik niet blij van de aandacht van mensen om me heen, word ik niet blij van het feit dat ik dingen met anderen kan delen. Zeker weten, maar dat kan ook een dagje later. Nu was het de dag voor mijn geliefde, voor mijn innerlijk, voor mijn IK. En dat verdiende ook de privacy, het genieten van het feit op zich dat IK er ben.

Dus ik ben naar binnen gegaan met mijn aandacht en heb gevraagd wat IK nodig had. En dat was zo’n feestje, zo’n heerlijk gevoel dat het kan, dat IK met volle teugen heb genoten.

Ik heb mijn huis opgeruimd en schoongemaakt, omdat IK behoefte had aan de ruimte. Ik heb de hond gewassen, omdat IK zo geniet van het feit dat ze zo lekker “fluffie” en zacht is. Ik heb lekker gekookt, omdat IK zin had om lekker te eten. Ik heb op bed met mijn laptop op schoot, een bakkie thee binnen handbereik, een ontspannend muziekje op, lekker relaxt geschreven voor mijn boek en ik heb genoten van elk moment van de dag.

En daarbovenop kreeg ik ook nog een prachtig boeket bloemen van Gosse, hebben we een heerlijke “snoezel-avond” gehad en is mijn valentijnsdag helemaal super geweest. IK ben happy, IK ben gekoesterd, IK ben dankbaar dat IK dit voor mezelf heb gedaan.

Liefs, Karin Walda
15-2-2014

 

Wil je reageren op deze blog?? Klik dan hier

00000651