KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlVolg je eigen pad naar de nieuwe tijd

  

Net zoals in de wereld, zijn er in mijn wereld ook veel veranderingen gaande. Ik merk echt dat het transformatieproces bij mij in een stroomversnelling zit. De nieuwe energie, waar we momenteel in terecht zijn gekomen, werkt voor mij héél goed. Het is een gevoel van thuiskomen. Een gevoel van versnelling, maar ik heb lang op die versnelling zitten wachten.

Altijd heb ik het gevoel gehad dat alles zo langzaam gaat, terwijl iedereen altijd roept:"doe eens wat rustiger aan, je bent niet bij te houden". En dat is misschien ook wel zo, maar ik heb zelf het gevoel dat ik al veel eerder in de energie zat, die we nu beleven en dat het daardoor voor mij allemaal veel te langzaam ging. Ik functioneerde al op het niveau van de hogere energie en daarom voelde alles voor mij als  "traag, beperkend, stilstaand". En dat is niet omdat ik mezelf zo geweldig vind, maar omdat ik binnen dit trillingsniveau gewoon veel beter tot z'n recht kom. Ik functioneer beter, voel me fijner en kan nu meer gaan leven en werken in het tempo waarbinnen ik me prettig voel.

Het is net als een motor in een voertuig. Een dieselmotor komt traag op gang en heeft tijd nodig om op te warmen, terwijl een motor in een sportwagen direct klaar is om op volle snelheid te functioneren. Dit geldt dus ook voor mensen en ik ben dan zo'n sportwagen. Ik trek krachtig op en heb een (extreem) hoge topsnelheid. Als ik op dat niveau kan werken en leven, dan functioneer ik het beste.

En dat betekent niet dat ik altijd maar eindeloos door kan gaan, alhoewel ik die neiging vaak wel heb, want dan raakt mijn motor ook oververhit. Ook ik heb het nodig om tot rust te komen, om letterlijk weer even af te koelen, om daarna met volle overgave weer naar mijn topsnelheid over te schakelen.

Een logisch gevolg van overschakelen naar die nieuwe fase is dat je de oude, niet meer functionerende en daardoor belastende factoren achterlaat om met nieuwe en wel functionerende elementen verder te gaan. Ook dit gedeelte maak ik mee. En omdat ik al functioneer in die hoge versnelling, gaat dit proces momenteel bij mij héél snel. En ook voor mij is dat soms even slikken. Maar hoe moeilijk en vaak pijnlijk dit gedeelte ook is, niemand ontkomt eraan. Als je weigert om het oude los te laten, dan zal het je zo zwaar belasten en daardoor beperken en vertragen, dat je niet mee kunt gaan in die nieuwe energie. En daarom is de keuze om die belastende elementen los te laten in principe geen keuze meer...het is een noodzaak!

Je bent echter nog steeds vrij om te kiezen of je wel of niet mee wilt gaan in de nieuwe energie, in de nieuwe fase, in de nieuwe tijd.

Mensen die denken dat ze onder die keuze uit kunnen komen en gewoon door kunnen gaan op de oude manier, komen zichzelf nu keihard tegen. Ze voelen en ervaren letterlijk de worsteling waar ze mee bezig zijn. Het vechten om te overleven, het strijden, het gevoel van ten onder gaan en dit uit zich in allerlei negatieve gebeurtenissen.
Er ontstaan problemen op allerlei vlakken, want ze lopen op  lichamelijk, geestelijk, emotioneel, financieel, sociaal en relationeel gebied letterlijk tegen de veranderingen aan. En doordat ze weigeren mee te gaan in de veranderingen, werpen ze zelf (zonder dat ze daar vaak bewust van zijn) enorme blokkades voor zichzelf op.

Hoe kan dat dan zou je zeggen, iedereen hoort hier toch op aarde? Dus dan zou iedereen ook mee moeten kunnen gaan met de nieuwe energie, met de veranderingen.
En daar zit nou net de clou. Het antwoord is nee! En waarom niet?? Omdat iedereen een eigen vrije wil heeft en eigen keuzes mag maken. Alleen aan die keuzes zitten ook gevolgen en die gevolgen zul je daarom ook ervaren.

De nieuwe energie zorgt ervoor dat de mensen stoppen met kiezen voor overleven en bewust gaan kiezen voor het leven.

En één van de dingen die te maken hebben met leven, is het loslaten van voorgeprogrammeerde handelingen. Het loslaten van de controle.

Leven is beleven en daarbij reageer je op wat er zich op dit moment voordoet en niet wat je van tevoren bedacht hebt en alleen maar uitvoert.

Maar voor vele mensen brengt dit dus een grote hoeveelheid ANGST met zich mee, want wat als je niet van tevoren weet wat er gaat gebeuren???

En daarom een paar tips om met die angst om te gaan:

  • Aanvaard dat je die angst hebt, want pas als je het erkend hebt, wordt het een deel van jezelf en kun je ermee aan de slag. We kunnen namelijk alleen maar emoties/ervaringen omdraaien die van onszelf zijn.
  • Richt je op wat er mogelijk is ipv op wat er allemaal fout zou kunnen gaan. Geef jezelf de ruimte om te ontwikkelen. 
  • Sta het onbekende toe, want als je iets nieuws wilt maken/ervaren, zul je andere ingrediënten moeten gaan gebruiken. Gebruik je dezelfde ingrediënten, dan kan je een variatie op het oude maken, maar het zal nooit volledig anders/nieuw zijn. 
  • Vraag hulp en sta dit ook toe om te ontvangen. We hoeven het allemaal niet alleen te doen. Samen zijn we krachtiger!!
  • Luister naar je innerlijk ipv naar de argumenten van anderen om het vooral niet te doen.
  • Heb geduld met jezelf. Alle begin is moeilijk en je kunt beter 100 kleine stapjes doen, dan jezelf meteen in de spagaat te leggen en daardoor uit te schakelen.
  • Accepteer dat iets nieuws oefening nodig heeft en die oefening krijg je door fouten te maken. Wees niet teleurgesteld of te neer geslagen, maar ga door! Want je weet, oefening baart kunst en dat geldt ook hiervoor. 
  • en als laatste en zeker als één van de belangrijkste: vertrouw erop dat ook jij dit kunt!!

Ik hoop dat ik vele van jullie tegen mag (blijven) komen in de nieuwe tijd, in de mooie toekomst die voor ons ligt....het is alleen aan jou om dat mooie en die toekomst te zien vanuit licht. Want licht heb je nodig om je weg te kunnen vinden in deze onontgonnen periode die voor ons ligt.

Ik zet mijn licht nog meer omhoog en zorg ervoor dat ik straal, straal je met me mee??

Liefs, Karin Walda 
29-10-2015

 

Wil je op deze blog reageren? Klik dan hier


00000827