KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl              Voorkom dat angst en strijd 

                   de overhand krijgen en 

                       voed het positieve!


  

We zijn afgelopen weekend zelf net in Brussel geweest. Heerlijk rondgelopen en genoten van de mooie dingen in de stad en dan hoor ik nu dat op een paar honderd meter van ons hotel af een bom is ontploft in de metro en er vele doden en gewonden zijn gevallen. Net zoals op het vliegveld van Brussel. Paniek, ongeloof, angst, chaos en afschuw voeren de boventoon en iedereen heeft, logischerwijs, een mening over hoe dit kon gebeuren en hoe we zulke dingen in de toekomst moeten bestrijden en voorkomen. En overal waar je kijkt, in kranten, op tv, op social media of op de radio, overal gaat het over de aanslagen.  

Dit is héél logisch, want mensen willen weten wat er gebeurd is, wat ons nog te wachten staat en wat te doen. maar er kleeft ook zo’n groot gevaar aan al deze berichtgeving. want wat gebeurt er?Al deze beelden, al deze berichten zijn een kweekvijver voor emoties en dan wel de negatieve emoties. Hier wordt angst, haat en agressie gevoed naar een niveau waarop het z’n eigen leven gaat leiden en het uiteindelijk ons als mens met een gezond verstand en een warm hart gaat overnemen. Het leidt ons niet naar de uitweg van deze toestand, maar juist naar de kern van deze toestand. Naar het ontstaan van deze toestand. En de kern bestaat uit:  strijd, onbegrip, misverstanden, haat, angst, onwetendheid en wantrouwen.

We ontketenen zo een kettingreactie van negatieve emoties. en daarmee wint er niemand, maar verliest iedereen!!

Er is nu een aanslag gepleegd, hierdoor is angst gezaaid, haat gekweekt en wantrouwen aangewakkerd. Vanuit deze emoties ontwikkelt zich een strijd. De ene strijdt voor de vrede, de ander strijdt om z’n gelijk te krijgen, weer een ander strijdt tegen terrorisme en voor de veiligheid, maar waar ze ook voor strijden, aan welke kant ze ook staan of welk doel ze willen bereiken….het is en blijft strijden!!! En gelijke energieën trekken elkaar aan en voeden elkaar en daardoor zal de strijd alleen maar toenemen op elk niveau.

Het enige wat we hier tegenin kunnen brengen om het evenwicht te herstellen is: positiviteit, liefde, begrip voor elkaar en elkaars standpunten, openheid en saamhorigheid.

Alleen dan hebben we een kans van slagen om hieruit te komen!!!   

Dus ipv dat we straks wantrouwig kijken en reageren naar alle buitenlanders, praat eens met die buitenlanders en probeer open te staan voor wat hen bezighoudt. Dat betekent niet dat je het met elkaar eens moet zijn, maar je kunt wel elkaar proberen te begrijpen. Dit geldt dus ook voor de buitenlanders. Praat met ons!!!

Vecht niet voor rechtvaardigheid of tegen terrorisme, maar verbind je als mensen onderling op een positieve manier met elkaar.  

Laat de wapens rusten en pak de communicatie op.

Als anderen zich als beesten willen gedragen, betekent het nog niet dat je daarin mee hoeft te gaan. En grote veranderingen kunnen alleen ontstaan vanuit het samensmelten van vele kleine gedachtes, daden en voorbeelden.

Laten we met z’n allen als éénling ons hart naar onszelf openen, want iemand met een open hart kan en wil niet in strijd leven. Die zal hoe dan ook kiezen voor positiviteit, harmonie, vrede, saamhorigheid en communicatie.

En zeg niet dat het niets helpt of dat je in je eentje niets kunt uithalen, want alles begint bij jezelf en in het klein en als iedereen dit zo voelt en uitdraagt, is er géén strijd meer mogelijk. Het zal niet van vandaag op morgen veranderd zijn, maar het geeft een duurzamer effect en met méér perspectief dan het strijden tegen elkaar!

Als de zon volop straalt en je hebt 1 schaduwplekje, dan zal je niet verdwalen in het donker.  

Als de nacht pikdonker is en je steekt 1 klein kaarsje aan, dan heb je al een wezenlijke verandering in het donker. Je kunt een uitweg vinden door dat kleine lichtje in de nacht.

Kies er daarom (voor jezelf) voor om dat ene kleine lichtje te zijn!!   

Ik wens mezelf en de wereld véél van deze lichtpuntjes toe, want met z’n allen kunnen we het licht creëren om een uitweg uit deze gitzwarte situatie te vinden.  

Liefs, Karin Walda

22-3-2016

 

Wil je reageren op deze blog, klik dan hier


00000848