KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlVrijheid….een zaak die vraagt om aandacht en bewustwording…


  Vaak hoor je in het nieuws allerlei zaken die te maken hebben met “veiligheid”. Veiligheid is een groot goed. En iedereen vindt dat ook belangrijk, want als je mensen vraagt wat voor hen belangrijk is, dan is één van de meest gegeven antwoorden… het leven in vrijheid en in een veilige leefomgeving.

En wereldwijd wordt hier ook veel aandacht aan besteedt. Het is bijna dagelijks één van de agendapunten van de wereldleiders en er is zelfs een speciale raad voor in het leven geroepen, namelijk de VN veiligheidsraad.

Het is zelfs zo’n belangrijk punt, dat het ook opgenomen is in de verklaring van de “rechten van de mens”.  

Op punt 3 staat namelijk het volgende:   Je hebt recht op leven, vrijheid en veiligheid.

Iedereen roept om het hardst dat de veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd dient te worden, dus dat het een belangrijke zaak is, is wel duidelijk.

Maar wat houdt die veiligheid nu eigenlijk in. Het is natuurlijk héél duidelijk als we het hebben over mensen die in oorlogsgebied leven, dan is hun veiligheid dagelijks in gevaar. Maar wat als je nu in een land woont waar geen oorlog is, waar je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder dat je na hoeft te denken of je neergeschoten wordt. Ben je dan veilig???

Nee, niet altijd! Menig mens die in een “vredige” omgeving woont/leeft, is dagelijks in gevaar. Alleen dit is een onzichtbaar gevaar. Een vaak stilgehouden en/of niet (h)erkend gevaar. Een gevaar dat meer een sluipmoordenaar is, dan het bekende vuurpeloton waar je voor staat of de bommen die grootschalig mensen uitroeien.

Denk maar eens aan de volgende situaties:

* hier kun je invullen: partner, ouders, kinderen, buren, vrienden, werkgevers enz enz.

  •   Een persoon* in jouw omgeving wil altijd van alles voor je doen, maar chanteert je emotioneel.

  • Een werkgever die je jarenlang regelmatig vraagt om net even wat extra’s te doen voor het bedrijf, maar als het op verlengen van je contract aan komt, je behandelt als een nummer en er niets “extra’s “ voor jou gedaan wordt.

  • Een persoon* die je de hemel in prijst, maar zich alleen maar laat horen als ze zelf iets van je nodig hebben.

  • Een persoon die altijd bij je aanklopt als hij/zij advies nodig heeft, maar je een bemoeial vindt of je te opdringerig vindt als je je mening geeft, waar hij/zij anders over denkt.

  • De vrienden die je altijd zo ontzettend leuk en meelevend vinden, maar die zelf nooit spontaan reageren, je opzoeken, contact leggen of naar jouw vragen en als jij het dan een tijdje niet doet, je verwijten dat je wel veranderd bent.

  • De bezoekers van je pagina die alles lezen, nooit reageren, maar de eersten zijn die een reactie plaatsen als er een “win-actie” gedaan wordt.

  • De social media vrienden die je een vriendschapverzoek sturen en daarna alles meelezen, maar nooit ergens op reageren.

  • De klant die een aankoop bij je doet en daarna jarenlang informatie en hulp aan je vraagt, maar nooit voor een heraankoop terugkomt.

  • De klant die allerlei informatie bij jou inwint, om daarna bij een ander te gaan shoppen.

Zo kan je natuurlijk nog duizenden voorbeelden bedenken. Als er één of meerdere situaties voor jou van toepassing is, mag je jezelf afvragen: “Hoe is het met mijn veiligheid gesteld???Want je wordt niet neergeschoten of in elkaar geslagen, maar je recht op leven, vrijheid en veiligheid wordt wel regelmatig, zo niet elke dag bedreigd. En zoals ik eerder schreef, is het goed om te beseffen dat een sluipmoordenaar nog véél gevaarlijker is. Want je hebt het vaak niet in de gaten of durft het voor jezelf niet te (h)erkennen en daardoor wordt langzaam jouw levensenergie uit je gezogen, je vrijheid beknot en je veiligheid weggevaagd.

En er is geen veiligheidsraad of wereldleider die zich daar mee bezig houdt of zich daar druk om maakt en daarom is het jouw verantwoordelijkheid om hier je eerste prioriteit van te maken, want jij bent verantwoordelijk voor jouw leven en daarmee voor jouw veiligheid!!

En elke keer als je één van bovengenoemde situaties toe staat, ben je zelfook bezig om jouw veiligheid te ondermijnen!!!  

En natuurlijk is het moeilijk, doodeng en vergt het veel oefening, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en lef om dit aan te pakken, want net als op wereldniveau….waar oorlogen ontstaan, wereldleiders elkaar de loef afsteken en er allerlei acties op touw gezet moeten worden om hier verandering in te brengen, zo zal het ook gaan in je eigen leven, maar dan op microniveau. Er komen strubbelingen, mensen die je tegen gaan werken, mensen die negatief op je gaan reageren, mensen die je in de steek laten enz. enz. Maar bedenk goed hierbij…het is aan jou of je je hierdoor wilt laten tegenhouden en jouw veiligheid wilt laten ontnemen…….

Want als je gaat voor de lieve vrede en de mensen wilt blijven pleasen, zal er altijd oorlog binnenin jou zijn en DAT is iets wat je altijd met je mee draagt!!!

Mijn advies luidt daarom ook: “Pas op voor (onzichtbaar) gevaar en zorg voor je eigen veiligheid!”

Ik wens iedereen een leven toe met: Innerlijke vrede, Voelbare vrijheid en Veiligheid op elk niveau!!

Liefs, Karin Walda  

23-3-2015 

Wil je reageren op deze blog? Klik dan hier

00000907