KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlWie is belangrijker...de directeur of z'n personeel? 


In de maatschappij zie je vaak een duidelijke splitsing tussen de directie van een bedrijf en het personeel. Het is absoluut niet wenselijk en toch komt het nog steeds op grote schaal voor. De directeur staat “boven” z'n personeel en het personeel voelt zich vaak “minder belangrijk” dan de directeur. Een interessante situatie, want wie is nu eigenlijk het belangrijkste voor het bedrijf en in de maatschappij? 

   De DIRECTEUR is de “hoogste” man in het bedrijf. Hij staat vaak alleen aan de top en heeft allerlei personeel onder hem die voor hem werken. Hierdoor staat hij als het ware op een eiland en is hij geïsoleerd van de rest van het personeel. Hij is een krachtige man, want daardoor kan hij het bedrijf leiden. 


   Het PERSONEEL daarentegen is met een hele grote groep en ze staan met z'n allen op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat ze onderling een bepaalde verbondenheid hebben en daardoor worden ze gezamenlijk krachtig(er). Dit zorgt ervoor dat ze gezamenlijk evenveel kracht neerzetten, waardoor de krachtverdeling weer in evenwicht is. Hierdoor krijg je een “gezond” bedrijf. Is er een verschil in krachtverdeling, dan is het bedrijf gedoemd om ten onder te gaan. Het zal veel moeite hebben om te blijven bestaan. Als de directeur veel te krachtig is, dan zal er een soort “schrikbewind” ontstaan, waardoor de werknemers vanuit angst werken. Ze zijn niet betrokken bij het bedrijf, maar onderdanig en angstig voor de “grote baas”. Als de werknemers te krachtig zijn, dan zullen ze het gezag van de directeur ondermijnen en ontstaat er veel onrust op de werkvloer. Is de krachtverdeling in evenwicht, dan zullen de werknemers hart hebben voor de zaak en de directeur hart hebben voor z'n werknemers en daardoor krijg je een gezamenlijke verbondenheid waardoor iedereen zich met hart en ziel aan het bedrijf zal verbinden. De directeur zorgt ervoor dat de werknemers:

 

  • mogelijkheden hebben om geld te verdienen   
  • zich kunnen ontwikkelen / vaardigheden kunnen uitbreiden
  • sociale contacten
  • financiële veiligheid
  • enz.


   De werknemers zorgen ervoor dat de directeur:

  • de mogelijkheid krijgt om geld te verdienen
  • zichzelf en z'n bedrijf verder kan ontwikkelen en uitbreiden
  • sociale contacten op de werkvloer
  • financiële veiligheid voor zichzelf en het bedrijf
  • enz.


Ieder mens heeft op zijn eigen niveau evenveel waarde voor het geheel. De ene kan niet zonder de ander bestaan. Iedereen is verbonden en zorgt daardoor ervoor dat géén enkele schakel kan ontbreken, want dan verzwakt "de ketting". 

 

Erken dus jouw unieke waarde in de maatschappij!!!


(klik op de foto voor vergroting) 

00000750