KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nlHet ontstaan van de TLCC-methode

 


Ik ben in 1965 geboren in Amsterdam en woon sinds mijn 5e jaar in Friesland. 

Ik ben mijn leven lang al geïnteresseerd geweest in gezondheid en mensen.

In eerste instantie heb ik nadat ik mijn Havo-diploma gehaald had, verder geleerd om dit in de praktijk te kunnen brengen. Ik ben gestart met de opleiding MDGO-Vz (opleiding voor gezins-, bejaarden-, gehandicapten-, en kraamverzorgde). Na mijn diplomering ben ik direkt aan de slag gegaan als kraamverzorgende. Dit vond ik geweldig mooi om te doen en heb dit dan ook met heel veel plezier zo'n 6 jaar gedaan. Het is natuurlijk geweldig om bij de geboorte van een kind te zijn en later de zorg voor het gezin tijdelijk op je te nemen. Helaas ben ik door afkeuring (rugproblemen) in de WAO terecht gekomen.

Dit was voor mij een niet te aanvaarden iets en ik ben dan ook meteen aan het werk gegaan om iets anders te vinden. Dit is ook gelukt en ik ben omgeschoold tot allround tandartsassistente. Op een heel ander vlak, maar toch bezig met gezondheid en de mens erachter. Ik heb dan ook met heel veel plezier bij tandarts Tiktak in Drachten gewerkt. 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik gekozen om na de bevalling voor mijn kind thuis te blijven om te kunnen genieten van het moederschap. Maar helaas pakte dit anders uit. Na de bevalling van mijn zoon Marco, eindigde dit in een zwangerschapspsychose en kwam ik weer in de WAO terecht.


Zwangerschapspsychose

Nadat ik 3 maanden in het ziekenhuis had gelegen, heb ik 2 jaren heel hard gevochten ( ja, toen kende ik alleen nog maar de weg van vechten en strijden) voor mijn herstel. Dit herstel ging heel moeizaam en door toeval kwam ik erachter dat ik grote tekorten in mijn lichaam had opgebouwd en door het eten van de zeer uitgebalanceerde voeding van Herbalife ben ik weer lichamelijk hersteld.

Ik ben dan ook gaan werken met deze bijzondere produkten (de Herbalifeprodukten kun je nog steeds via mij bestellen). Ook hier kwam in mijn manier van werken weer naar voren dat ik de mens als geheel zéér interessant vind. Ik kon dus ook goed mijn ei kwijt in mijn werk.


Transfigura®-methode

En toch ontbrak er iets... Ik had last van hypermobiliteit, fibromyalgie, altijd hoofdpijn, verkouden en astmatische bronchitis. Ik ben 14 jaar intensief onder behandeling geweest van een fysiotherapeut, heb talloze onderzoeken gehad, heb een tijd lang een korset gedragen en had altijd veel pijn. Ik deed er alles aan om te herstellen (hierbij hebben de produkten van Herbalife me ook voor een deel geholpen). Maar......iedere keer liep ik tegen blokkades op (zowel ontstaan in mezelf,  als door anderen gecreëerd) en dit was voor mij een zeer onbevredigend gevoel. Tot ik op een dag in aanraking kwam met de Transfigura®-methode*. In eerste instantie ben ik met deze methode behandeld. Hierdoor kwam ik delen van mezelf tegen waarvan ik het bestaan niet eens af wist.

*Transfigura betekent iets terug brengen naar z'n oorspronkelijke staat. Bij deze methode werk je met de energie die opgeslagen ligt in de botstructuren. 

Later heb ik deelgenomen aan een speciale week om de hele week intensief aan mezelf te werken. Na deze week wist ik het zeker, ik wilde hier meer mee doen!! Ik ben daarna direct begonnen met de opleiding van de Transfigura®-methode en in juni 2008 ben ik geslaagd als mentor in de Transfigura®-methode.

De Transfigura®-methode, was iets waar ik veel van geleerd heb en daarvan gebruik ik nog steeds veel van in mijn behandelingen, maar ik kreeg steeds meer informatie en inzichten binnen en dat breidde zich héél snel uit.

 

 


TLCC-methode

Met al deze informatie en inzichten is de TLCC -  methode ontstaan.  Een specialistisch stukje van mij en dat is: communicatie van- en met het lichaam en de ziel en z'n omgeving met betrekking tot de emoties van de persoon waar het om gaat.  

Ik krijg de informatie door van het lichaam en/of de ziel en dit mag ik vaak weer doorgeven aan de cliënt. Hiermee is TLCC (Transfiguratieve Lichaams Communicatie en Coaching) een zéér krachtige en diep werkende methode. Bij de methode draait het namelijk niet om theorie, maar om de informatie die zich vanuit jouw lichaam en/of jouw ziel openbaart. TLCC is daarom een totaal op jou als persoon toegespitste methode om bezig te zijn met een gezond, energiek en positief lichaam en leven. 


Ik ben heel erg spiritueel, maar met beide benen stevig op de grond. Een hele krachtige combinatie van spirituele bewustzijnsontwikkeling en aardse nuchterheid. Ik noem de TLCC-methode dan ook vaak: "praktische spiritualiteit of levensbegeleiding". Je leert je weg te vinden binnen alles wat er zich in jouw dagelijkse leven zichtbaar of voelbaar aandient. 


En wederom vind ik dit geweldig om te doen, maar dit is net dat stukje extra wat mij als persoon heeft geholpen om mijn eigen innerlijke kracht te vinden. Dit is wie ik ben en hoe ik wil leven en hoe meer ik aan andere mensen leer, hoe meer ik er zelf van leer, dus altijd een win-win situatie. 


Gezondheid

Ondertussen zijn de bezoekjes bij de fysiotherapeut volledig verleden tijd. Nog mooier, ik train nu fysiotherapeuten om op een andere manier met het lichaam en de klachten om te gaan. En bij de huisarts ben ik al jaren niet meer geweest, terwijl ik er eerst bijna wekelijks kwam. Ik heb geen pijn, ik heb geen astmatische klachten meer en is de fibromyalgie verleden tijd. 

Ik ben compleet klachtenvrij. Ik doe alles weer. Zelfs in een héél hoog tempo. De artsen zijn verbaasd over wat ik nu allemaal kan en er heerst ook heel veel ongeloof, want ze hebben me vele jaren behandeld en nu is alles weg. Je hoort dan ook wel de term: "medisch wonder", maar daar ben ik het niet mee eens. Ik weet nu dat achter elke lichamelijke klacht een emotie zit en daar ben ik héél intensief mee aan het werk gegaan. Het is absoluut wennen en soms behoorlijk moeilijk en confronterend om jezelf op een positief kritische manier te bekijken en op een positieve manier hieraan te werken, maar het is zóóó ontzettend leuk en je krijgt er zoveel voor terug!!!! 


Voor wie TLCC

Ik kan de TLCC-methode dan ook echt aan  IEDEREEN aanraden om te doen. Als ondersteuning om gezond te zijn, te worden of te blijven en om erachter te komen hoe geweldig de samenwerking tussen jou, je lichaam en je ziel kan zijn. 

Je kunt de TLCC-methode als particulier toepassen, maar de TLCC-methode is ook héél goed toepasbaar op de werkvloer als onderdeel van een gezond werkklimaat of ter voorkoming van ziekteverzuim en/of arbeidsongeschiktheid.

De TLCC-methode was en is voor mij het ontbrekende stukje van de puzzel voor een goede algehele gezondheid.

Klik hier voor het bekijken van het informatiefilmpje over TLCC