Dit is de website van KarinWalda.nl ❤️

Opleidingen, Cursussen, Workshops

Na eindeloos vragen of ik ook les geef in de

TLCC-methode ben ik hier ook mee begonnen. ❤️

Eerst begon ik met Johanna van der Graaf, de allereerste die mij vroeg toen ik bij haar op school onderdeel uitmaakte van de lessen over alternatieve geneeskunde. Ze was direct geïnteresseerd en kwam bij en zei:"Dit wil ik ook! Geef je ook les?" Echter was ik zelf nog in opleiding binnen de Transfigura-mehtode. Ik gaf haar aan dat ik zelf nog in opleiding was, maar dat ik haar graag les wou geven als ik daar toe bevoegd was. Ze schreef zich in voor mijn nieuwsbrief en daarna hebben wij elkaar niet meer gesproken. ❤️


Op een gegeven moment stuurde ze mij een berichtje met de vraag hoever ik was. En wat bleek, dit was precies op de dag dat ik mijn bevoegdheid had behaald.


Mijn eerste leerling was een feit. 🎉❤️


Ik ben toen begonnen met het lesgeven via de Transfigura-methode. We hebben 1 dag met een boek gewerkt, maar dat werkte voor beide kanten niet. We gingen vanuit ons gevoel werken en via het lichaam. En de lesonderwerpen ontstonden aan de hand wat we tegenkwamen in het lichaam en de vragen die Johanna daarover had.

We zijn eerst met de Transfigura-methode begonnen, want daar was is tenslotte voor opgeleid. Echter kreeg ik INformatie door die veel verder gingen dan alleen maar het werken volgens wat ik geleerd had. 


Ik was er alleen nog niet klaar voor om zelf de stap te nemen om mijn gevoel te volgen. Op dat moment was het ook goed. Gaandeweg kreeg ik steeds meer INformatie door en door een "negatieve" ervaring waarbij ik terug werd gefloten door mijn mentor, kwam hier een keuzemoment. 


Ik vond het doodeng en ik snapte niet waarom ik op deze manier benaderd werd. Waarom alles altijd tegen me werkte, terwijl ik alles deed om alles zuiver te houden en goed te doen. De "negatieve" ervaring, bleek echter niet de negatieve ervaring te zijn, zoals mijn hoofd het had bedacht. Namelijk met een oordeel erin. Ik werd wel negatief beoordeeld en daarmee veroordeeld in wat ik deed, maar het was aan mij wat ik daarmee ging doen. 


Dit proces had tijd nodig. Ik was er letterlijk doodziek van dat ik op zo'n manier veroordeeld werd, maar hier zat ook de les voor mij in: "Het maakt niet uit wat een ander doet of zegt, het is aan mij wat ik ermee doe". Ging ik mee in de veroordeling en begon ik aan mezelf en wat ik deed te twijfelen, waarmee ik dus bevestigde dat ze misschien toch gelijk  hadden of bleef ik IN mezelf vertrouwen en de manier waarop ik het had gedaan. 


Het werd een periode van voelen en steeds weer terug gaan naar mezelf. Openstaan voor wat er aangegeven werd en voelen of het klopte of dat het een beoordeling/veroordeling was van de ander vanuit zijn manier van kijken. 


Al snel was ik erachter dat ik alles via mijn lichaam kon toetsen:

  • Als iets klopte, dan was ik vanbinnen rustig, terwijl mijn hoofd onrustig kon zijn.
  • Als iets niet klopte, dan kon ik het nog zo eens zijn met wat er was vanuit mijn hoofd/denken, maar dan bleef ik diep vanbinnen onrust voelen. 


En omdat ik een ontzettende hekel heb aan ruzie en ik altijd een pleaser was geweest, deed mijn hoofd er alles aan om een ingang te vinden om mijn mentor gelijk te geven. Ik was fout, ik deed immers altijd alles fout. Ik kreeg altijd overal de schuld van en ik had dat gedrag naar mezelf overgenomen. Ik was niet goed genoeg en zie je wel dat ik niks kon. En hoe meer ik het dacht dat het zo was, hoe misselijker en zieker ik werd. En elke keer voelde ik vanbinnen dat dit gedrag niet klopte. Er was ook steeds alsof er iemand tegen mij praatte. Die iemand zat in mij en niemand kon die iemand zien of horen, dus ik begon wederom aan mezelf te twijfelen. Nu werd ik weer gek. Ik had tenslotte al een zwangerschapspsychose gehad, dus ik zou dan wel weer "richting de afgrond gaan". ❤️

Ik heb in die periode echt aan alles getwijfeld en vooral aan mezelf. Waarom? Waarom gebeurde dit nu steeds weer. Dit vroeg ik me steeds weer af. Johanna maakte het gehele proces mee en gaf steeds aan dat ik IN mezelf mocht vertrouwen. Ze zei ook steeds: "Karin hoe kom je erbij. Ik weet wat je doet en hoe je bent en je bent altijd bezig om alles zuiver te doen. Je hebt hier géén fouten in gemaakt. En je hebt al zoveel aangegeven wat niet klopt, waarom vertrouw je hier niet in?". Maar ik kon dat niet aannemen van Johanna of van wie dan ook. Dit was een proces IN mezelf en ik mocht aanvaarden dat wat diep vanbinnen aan INformatie in beweging kwam, dat dat zuiver is. Als ik daarnaar bleef luisteren en uit mijn hoofd bleef, dan klopte alles tot in detail. Maar wat was dat moeilijk, want ik had mezelf altijd al veroordeeld. Ik mocht het nu zelf anders gaan doen!


Tot ik op een dag mezelf zo ontzettend beroerd voelde en ik met alles wilde stoppen. Ik voelde mezelf zoooooo zielig en ontkend. En vanuit het niets kwam er een "stem" omhoog die aangaf dat het nu genoeg was geweest. "Hou op met jezelf zo te kwellen. Jij bent degene die jezelf ontkent en dat voel je! Stop met het zielig vinden van jezelf. Je bent niet zielig, je maakt jezelf tot een zielig hoopje mens! Volg je gevoel, volg wat IK (Innerlijke Kind) je aangeef en vertrouw erIN dat het klopt!"


Wat gebeurde er??? Hoe dan??? En wat als ik het verkeerd had??? Wat als ik weer psychotisch was???


Ondanks al die angsten en vragen, was er 1 verschil....het voelde anders! Endat verschil in gevoel heeft me hetvertrouwen IN mezelf gegeven. Dat maakte voor mij het verschil!

Ik hoefde alleen mijn gevoel te volgen, ook als snapte ik er helemaal niets van, ik voelde dat het klopte en vanaf dat moment ben ik mijn gevoel gaan volgen! ❤️

De INformatiestroom begon volop te stromen!

Nadat ik het besluit had genomen om IN mezelf te vertrouwen en het volgens mijn gevoel te doen, dus volledig volgens wat ik doorkreeg/voelde en dus niet meer volgens de Transfigura-methode van mijn mentor, toen begon alles echt volop te stromen.  ❤️


Daar waar ik eerst zo nu en dan andere INformatie kreeg, werd het nu een waterval, een tsunami aan INformatie en het was zoveel en dat het nodig was om hier ook een eigen erkenning aan te geven. 


De Transfiguratieve Lichaams Communicatie & Coaching (TLCC-methode) had het Levenslicht gezien en was geboren. ❤️


En ook al snapte ik er vanuit mijn hoofd / denken niets van, wat nu nog dagelijks zo is, het voelde goed en als ik dat gevoel volgde (hoe gek mijn hoofd het ook vond), dan klopte het altijd!!


In het begin zaaide mijn hoofd nog zoveel twijfel als ik mijn gevoel volgde, maar door steeds toch voor mijn gevoel te gaan, heb ik in al die jaren met duizenden situaties elke dag weer ervaren dat mijn gevoel altijd zuiver is en het bij het juiste eind heeft. Ook al gebeurt er eerst iets wat negatief lijkt te zijn en ook zo ervaren wordt. Door ook dan IN mijn gevoel te blijven en dat pad te (ver)volgen, dient zich altijd een situatie aan die vele malen beter/veiliger/gezonder voor me is dan wanneer ik in de oude situatie was gebleven. En dit gold ook voor de mensen die ik INformatie mocht aanreiken tijdens mijn begeleidingen. 


De INformatie van binnenuit gaat namelijk niet voor de veiligheid van een korte periode, maar voor de veiligheid voor de langere termijn. En dat komt omdat het denken zo kortzichtig is en altijd direct resultaat wil zien. Het gevoel heeft geduld en gaat voor het grotere geheel wat voor de mens het meeste effect heeft en de grootste groei IN zich heeft. ❤️


Je Innerlijke gevoel volgen vraagt om vertrouwen IN jezelf en geeft daardoor ook weer zelfvertrouwen terug. Zo wissel je vertrouwen IN en met jezelf uit! ❤️


Het denken wil direct aantoonbaar resultaat, wat voor en in  de buitenwereld aantoonbaar is (bewijsdrang), maar dat is er niet altijd en daardoor doet de twijfel en angst voor falen en afgewezen worden z'n intrede en werken we niet vanuit onszelf, maar vanuit de prestatie- en bewijsdrang naar de ander. Hierdoor vertroebelen we zelf weer ons denken en handelen en dit ondermijnt ons zelfvertrouwen. Het ego moet het daardoor overnemen en daardoor krijg je vaak het "haantjesgedrag", "het blufgedrag", "ik denk het te wetengedrag" en/of de "arrogante houding", omdat de mensen ervan overtuigd zijn (ze overtuigen zichzelf namelijk steeds weer dat ze het wel kunnen....ze moeten het zichzelf bewijzen anders neemt de twijfel en de angst het direct over!). 


Dus sinds dat moment heb ik zoveel bewijzen gekregen dat mijn gevoel klopt, dat ik er nu totaal op vertrouw, ook al snapt mijn hoofd er géén snars van. Het is niet aan mij om te denken dat ik meer weet dan mijn Innerlijke Kind met alle Universele Wijsheid. Dat is de nederigheid die ik heb ontwikkeld als mens:"Ik mag als mens dankbaar zijn dat ik de ruimte aan mezelf als mens gegeven heb om toegang te kunnen krijgen tot deze Universele Wijsheid. Ik als Karin de mens zou dit nooit kunnen bedenken. Daar is iets voor nodig wat vele malen groter is dan het beperkte van het menselijke denken. " ❤️


Ondertussen geef ik al jaren les en doe ik dit nog steeds via dezelfde methode. Zonder vaststaande leerstof, zonder boek, maar wel via wat er zich aandient, wat er van binnenuit wordt aangereikt en wat een duidelijke opbouw heeft en volledig aansluit bij de verantwoordelijkheid die mijn leerlingen kunnen dragen, de veiligheid de ze nodig hebben en de reikwijdte / INzicht die ze op dat moment hebben. Elke les is hierdoor 100% maatwerk. Volledig afgestemd op de groep.  ❤️

Weerstand

Zoals ik hierboven heb uitgelegd, werk ik via mijn gevoel en dit is dan ook altijd het meest belangrijke deel binnen al mijn lessen. ❤️


Het gevoel van mijn leerlingen. 💞❤️


Ik ondersteun mijn leerlingen altijd om naar hun gevoel te luisteren. Tegelijkertijd leg ik uit wat het verschil is tussen het gevoel (ontstaan vanuit het Innerlijke) en het denkvoelen (ontstaan vanuit het denken). 


Dit denkvoelen veroorzaakt, net als tijdens de individuele sessies, altijd veel weerstand. Dit komt doordat het denken/het hoofd het niet kan verklaren en het daarom als onjuist / leugen / dwang / manipulatie bestempeld. Ook deze weerstand is een essentieel onderdeel van alle lessen en de ontwikkeling waar je doorheen gaat. 


Zolang de mensen de lessen blijven volgen, kan ik ze hierin en hierdoor begeleiden en ontdekken ze dat het juist de weerstand was die hen tegenhield. Tegenhield om zichzelf (verder) te ontwikkelen, om veiligheid te voelen, om zichzelf veilig te kunnen houden op alle vlakken en om verder te komen binnen hun eigen leven.  ❤️


Echter ben ik degene die altijd aanwezig is als het gevoel van weerstand omhoog komt en daardoor word ik ook vaak gezien als degene waar ze de weerstand tegen hebben. Dit is niet zo. Ze hebben géén weerstand tegen mij, ik begeleid ze naar hun gevoel waartegen ze zoveel weerstand voelen en degene die dan gezien wordt,  ben ik en daardoor denken ze dat ze het tegen mij voelen. Hun eigen gevoel is immers niet zichtbaar, ik daarentegen ben dat wel. En het hoofd heeft bewijs nodig om het te kunnen verklaren.  ❤️


Dit alles is dus héél normaal en dat maakt het ook weer zo bijzonder. ❤️

Plezier maken

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Als je het bovenstaande gelezen hebt, denk je misschien dat het allemaal kommer en kwel is als we binnen een les bezig zijn, maar dat is absoluut anders. We maken ontzettend veel plezier en er is net zoveel ruimte om de weerstand te voelen en te uiten als het plezier te voelen en te uiten. 


Echter zijn we vaak zo aan het "doemdenken" en zijn we vaak overprikkeld in het negatief denken en benaderen van onszelf en situaties, dat we daar véél makkelijker in mee gaan, dan binnen de energie van plezier maken. 


Maar ook hier geldt: "oefening baart kunst" en hoe verder je komt, hoe meer ruimte je jezelf kunt geven binnen het plezier maken en gieren we het vaak uit van het lachen. Ook dit is voor velen een heel proces, omdat ze zichzelf (vaak onbewust) verboden hebben om (nog) plezier te maken. Ze doen alles fout en daarom mogen ze dan géén plezier hebben. Ook hier is het veel oefenen en als het dan op een gegeven moment wel lukt om plezier te maken/hebben, dan is het ook echt plezier. Niet meer omdat het gewenst is of moet, maar omdat het er ook echt is. En dat is een heerlijk moment voor jezelf en iedereen die erbij is. ❤️

Zelf meedoen

Ben je zover dat je verandering in je leven wilt en/of dat jij zelf de invulling in jouw leven wilt geven, kortom wil jij jezelf ontwikkelen op welke manier dan ook en ben je bereid om daarvoor ook door de weerstand van je denken heen te gaan om zo naar de mogelijkheden binnen je (Innerlijke) gevoel te gaan? 


Lees dan de informatie over de verschillende lessoorten die ik aanbied om jou stap-voor-stap te begeleiden. Dit kan op elk niveau (van bewustzijnsontwikkeling) en in elk tempo. Dus lees de informatie goed en bij vragen hoor ik het graag van je. En ben je er uit wat voor jou de meest aansluitende manier van ontwikkelen is, meld je dan aan voor die lesmethode. 


Ik zie er naar uit om jou, op welke manier dan ook, te begeleiden binnen je ontwikkelingsproces. Warme groet, Karin❤️

Overzicht Opleidingen / Cursussen / Workshops

gegeven door KarinWalda.nl

  • De TLCC-methode opleiding
  • Bewustwordingstrainingen 
  • Het "Speeluurtje"
  • Het "Angstuurtje"
  • Workshop "Borstelen"
  • Workshop "Encaustic Art"
  • Workshop "Hoe breng ik mezelf in veiligheid"
  • ❤️