Dit is de website van KarinWalda.nl ❤️

Afknappen

Als je naar de foto kijkt, zie je een boom die letterlijk afgeknapt is. Hij is door een storm geveld. Hij leek misschien aan de buitenkant nog behoorlijk sterk, maar toen hij door een zware storm werd geraakt, knapte hij af. De binnenkant was te star om de krachten van de buitenkant te weerstaan. Hij was a.h.w. van binnen “verhard” en daardoor heeft hij de strijd verloren.


Misschien had hij nog jarenlang door geleefd, fier rechtop staand, maar door de storm die overtrok, is die kans hem ontnomen en is de statige boom van  weleer volledig verdwenen. ❤️

Je ziel vraagt je om bewust aandacht te besteden aan je binnenkant. Hoe sta jij er vanbinnen voor? Is het alleen maar uiterlijke schijn. Lijk je veerkrachtig en bestand tegen alle stormen of wordt jouw binnenkant steeds meer verzwakt door allerlei emoties die aan je “vreten”?


Zolang het leven z'n dagelijkse gangetje gaat, zal je het met gemak kunnen weerstaan, maar als er een (onverwachte) levensstorm de kop op steekt, heb je grote kans dat je letterlijk “afknapt”, gewoon omdat je van binnen helemaal emotioneel “uitgehold” bent.


Geef jezelf en je emoties de aandacht die zo hard nodig is en kijk op welke manier je jezelf kunt ondersteunen, zodat je straks de flexibiliteit hebt om te blijven staan, ondanks de storm.


Een mens heeft een buiten en een binnenkant en het is dan ook belangrijk om aan beide kanten aandacht te besteden. Meestal doen we dit alleen aan de buitenkant, maar de binnenkant heeft het ook héél hard nodig!!


Als jouw binnenkant, jouw emoties de aandacht krijgen die ze verdienen, dan zal je aan de buitenkant ook véél krachtiger worden. Gun jezelf dat!!

Wanneer de volgende levensstorm z'n kop op steekt, is onbekend en als die zich voordoet, wil je de kans om er goed doorheen te komen voor jezelf zo groot mogelijk maken. ❤️


Een ondersteunende affirmatie hierbij is:

Het is belangrijk dat ik mijn emoties de juiste aandacht geef om me daardoor zo krachtig mogelijk te maken. Hiermee vergroot ik mijn Innerlijke Kracht die nodig is om elke levensstorm te kunnen doorstaan. ❤️