Dit is de website van KarinWalda.nl ❤️

Genieten van het leven

Genieten van het leven, het klinkt zo simpel en toch is het vaak voor vele mensen zo ontzettend moeilijk. Want hoe kun je genieten van het leven als je alles zo goed wilt doen? ❤️

Genieten van het leven betekent volgens  sommige mensen dat je gewoon maar alles doet wat je wilt, zonder ergens verantwoordelijkheid voor te nemen of rekening te houden met wat goed voor jou is. Dit is een afbrekende overtuiging. Het betekent alleen dat je jezelf de bewegingsvrijheid gunt en geeft die je nodig hebt om je prettig te voelen.


Als je naar de foto kijkt, zie je dat er zowel fruit op ligt, maar ook een negerzoen en slagroom.


Het fruit staat voor de goede en verantwoorde dingen die je doet in je leven, de negerzoen en de slagroom staan voor de “uitspattingen” die je ook nodig hebt. Dingen doen, die anders zijn dan altijd aan alle eisen voldoen, maar die wel heel lekker en leuk zijn. Ze zijn noodzakelijk om jezelf in evenwicht te brengen of te houden. De balans raakt en is verstoord, als de weegschaal alleen maar naar één kant gaat. De “stiekeme stoute” dingen die je doet in je leven, zoals eens lekker laat op bed gaan, terwijl je weet dat dat slecht voor je is. Je werk eens aan de kant leggen en je gaan ontspannen, terwijl er nog een hele hoop te doen is. Een dagje “spijbelen” van je werk, verplichting of school, terwijl je altijd heel plichtsgetrouw bent.


Kortom, gewoon eens doen wat buiten hetgeen ligt wat 100% goed is volgens de geldende "regels of verplichtingen", maar wel héél erg fijn is om te doen en wat juist bijdraagt aan een gezond evenwicht in je leven.


Als je van jezelf weet dat je moeite hebt om te genieten van je leven, omdat er zoveel moet, ga jezelf dan in kleine ministapjes trainen. Begin met hele kleine dingetjes die minder grote gevolgen hebben als je het anders doet, maar die juist wel bijdragen in de verandering in jouw patroon van beperkingen binnen jouw leven. Daarmee geef je jezelf steeds een heel klein beetje meer ruimte en vele kleine beetjes vormen uiteindelijk ook een groot geheel.


Dus begin eens met een klein babystapje en ga (nog) meer genieten van (de kleine dingen in) het leven. ❤️


Een ondersteunende affirmatie hierbij is:

Het is heel belangrijk dat ik mezelf de ruimte gun en geef om te genieten van (de kleine dingen in) het leven, want de boog die altijd gespannen staat, zal knappen. Ik geef mezelf de ruimte om te kunnen ontladen en genieten en daardoor word ik een evenwichtiger persoon. ❤️