Dit is de website van KarinWalda.nl ❤️

Onder hoogspanning staan

Op de foto zie je een hoogspanningsmast. Dit is speciaal ontworpen om altijd onder hoge spanning te kunnen staan. Het uitvoering van de mast is volledig afgestemd op deze taak. Bij het ontwerp is daar specifiek op gelet, zodat de mast ook naar behoren deze taak kan volbrengen, zonder dat er een gevaarlijke situatie optreedt. Zowel voor de mast zelf (qua materiaal kan hij die belasting aan) als voor de omgeving (de mensen zijn veilig zonder dat ze onder stroom komen te staan).


Het menselijk lichaam is echter anders opgebouwd. Het is dan ook absoluut een onwenselijke en zelfs gevaarlijke situatie voor de mens als we steeds maar onder hoogspanning staan.❤️

Héél belangrijk voor het menselijk lichaam is de afwisseling van inspanning en ontspanning.


Als je daar aan voorbij gaat, komt jouw veiligheid in gevaar en ook de veiligheid van jouw omgeving, want je zult veel heftiger of veel minder alert reageren op situaties door (over)vermoeidheid.


Het gevaar van altijd maar onder hoogspanning leven is dat je het op een gegeven moment zo normaal vindt dat je er aan voorbij gaat, totdat er een totale overbelasting ontstaat en je lichaam gaat reageren met een soort kortsluiting. Je “stoppen slaan door” , je krijgt een burn-out of er ontstaat een volledige “melt-down” waardoor letterlijk alles stil komt te liggen.


Kijk eens naar jouw situatie met een open blik en zie waar jij de spanning wat mag en kan ontladen. Doe dit voor jezelf, omdat je het waard bent om (energie)zuinig met je lichaam om te gaan.

Begin met ontspannen voordat je op een negatieve manier gedwongen wordt om je te ontladen van alle spanning!


Ga voor duurzaamheid en maak op een bewuste manier gebruik van jouw energie. ❤️


Een mooie affirmatie hierbij is:

Als ik een duurzame relatie met mezelf wil aangaan, mag ik me bewust worden dat ik mijn energieverbruik wat naar beneden mag brengen en inspanning mag afwisselen met ontspanning. ❤️