Dit is de website van KarinWalda.nl ❤️

Oververhitting

Op de foto zie je dat de temperatuur behoorlijk oploopt. 

Deze kaart vraagt je te kijken naar jouw gedrag, waarom reageer jij vaak zo “oververhit”. Waarom maak je je zo druk om allerlei dingen? Het is helemaal goed, zelfs te prijzen, als je betrokken bent bij vele dingen, mensen en situaties, maar zorg ervoor dat je voorkomt dat je je overal persoonlijk door voelt aangesproken. Daardoor loopt jouw inwendige “kwik” vaak (ongemerkt) naar een (gevaarlijk) hoge temperatuur.


Je denkt mee te leven, maar je lijdt mee. En dat is altijd een gevaarlijke situatie voor jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf wat meer ruimte gunt binnen alle emoties (van anderen). Je kunt heel goed betrokken zijn, maar toch daarin je ruimte behouden.


Jouw eerste prioriteit is namelijk jouw veiligheid en die komt op deze manier in gevaar.


En als je merkt dat je daar veel moeite mee hebt, zorg er dan in eerste instantie voor dat je voorkomt dat je teveel geprikkeld wordt, dus wees je er bewust van dat je veel van die situaties vaak zelf opzoekt. Als je bv veel naar het journaal kijkt en je ziet daar allerlei misstanden voorbij komen, en je weet dus al dat je je daarover gaat opwinden, zorg er dan voor dat je andere programma's gaat kijken. Je bent wel geïnteresseerd, maar je voorkomt dat je jezelf onnodig overlaadt met prikkels waar je gevoelig voor bent.


En als je weet dat je door bepaalde personen of situaties extra “op scherp” gezet wordt, zorg er dan voor dat je jezelf wat meer ruimte daarin geeft. Soms is het goed om even een “rustpauze” of een “veiligheidszone” voor jezelf in te stellen. Het zal je ondersteunen om meer tot rust te komen en daardoor krijg je meer ruimte om zelf krachtiger te worden, waardoor je minder geraakt wordt door alle dingen die erop je af komen.


Hou dus het "hoofd koel" en gun jezelf op tijd een “afkoelingsperiode” op emotioneel gebied. ❤️


Een ondersteunende affirmatie hierbij is:

Ik kan mezelf het beste beschermen tegen emotionele oververhitting door mezelf bewust wat ruimte te gunnen binnen en met betrekking tot de meest prikkelende situaties en personen. Hiermee zorg ik ervoor dat ik gevoelsmatig "mijn hoofd koel" kan houden en daarmee zet ik mijn eigen veiligheid voorop. ❤️